Re: Změna sídla společnosti
>Dobrý den,
>prosím jak je to s oznámením změny sídla společnosti
>na FÚ, sociálku a zdravotku? Stačí jim zaslat kopii
>výpisu z OR nebo musí být originál?
Originál uchovávjte jako firemní dokument ve skříni, kopie jim stačí, případně místo kopie ochodní dopis se sdělením a přiložit kopii.
>A jak je to s dodatky pracovních smluv, jsou nutné,
>pokud se mění místo výkonu práce?
Mají-li zaměstnanci ve smlouvách jako místo výkonu práce původní sídlo, mění se ujednání v tomto bodě a je třeba dodatkem změnit, ale jen pouze nepokrývá-li původní ujednání obě sídla- např. Beroun, to by byla jen změna adresy a stačila by písemná informace dle § 37 ZP. Jestli tomu tak není, tak musíte udělat dodatek, ale doporučuji nespecifikovat až na adresu, pak můžete mít v budoucnu stejný problém.
>
>děkuji, teď jsem se podívala na smlouvu a místo výkonu
>je uvedena "pouze" Praha a ta také zůstává.Takže stačí
>písemně informovat, že se změnilo sídlo firmy a nechat
>to zaměstnanci podepsat? A jak to mám nazvat? Dodatek
>to nebude, tak co tedy?
Písemná informace zaměstnavatele dle § 37 zákoníku práce o změně obsahu pracovního poměru.
V ní pak uvedete, že dosavadní sídlo zaměstnavatele uvedete firmu, adresu,se mění s účinností ode dne.. uvedete datum a nové sídlo je.. uvedete přesnou adresu. Tím máte splněnu zákonnou povinost vůči zaměstnancům.
>
>
>>
>>děkuji, teď jsem se podívala na smlouvu a místo
>>výkonu
>>je uvedena "pouze" Praha a ta také zůstává.Takže
>>stačí
>>písemně informovat, že se změnilo sídlo firmy a
>>nechat
>>to zaměstnanci podepsat? A jak to mám nazvat? Dodatek
>>to nebude, tak co tedy?
>
>Písemná informace zaměstnavatele dle § 37 zákoníku
>práce o změně obsahu pracovního poměru.
>
>V ní pak uvedete, že dosavadní sídlo zaměstnavatele
>uvedete firmu, adresu,se mění s účinností ode dne..
>uvedete datum a nové sídlo je.. uvedete přesnou adresu.
>Tím máte splněnu zákonnou povinost vůči zaměstnancům.
>>
>Děkuji, jste zlatej :-)
V podstatě to záleží vždy na druhí straně, z praxe vím, že banky chtějí zmnu smlouvy dodatem,vtšina obchodních firem dostane písemné oznámení a stačí jim to, napište všem, měli byste k tomu přiložit kopii výpisu z OR s novým sídlem a a uvidíte. Taky firmy, kde je zahr.kapitál, někdy trvají na dodatku smlouvy, poznáte sama v praxi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 7. 2008 14:49
Dobrý den,
prosím jak je to s oznámením změny sídla společnosti na FÚ, sociálku a zdravotku? Stačí jim zaslat kopii výpisu z OR nebo musí být originál?
A jak je to s dodatky pracovních smluv, jsou nutné, pokud se mění místo výkonu práce? Nemáte prosím nějaký vzor?
Děkuji