Podpůrčí doba

• (neregistrovaný)

16. 7. 2008 8:51

Zaměstnanec byl nemocný od 9.7.2007 - 19.6.2008 = 347 dní (před tím nebyl)
    Nyní půjde od 21.7.2008 znovu na neschopenku. Mám mu podpůrčí dobu počítat od 21.7.2007 nebo od začátku té předchozí, tj. od 9.7.2007 ? Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 7. 2008 9:07

an (neregistrovaný)

Re: Podpůrčí doba
      Podpůrčí doba se počítá rok zpětně , předchozí doby se nezapočítávají pokud mezi nemocemi pracoval aspoň 6 měsíců.

• 16. 7. 2008 9:48

an (neregistrovaný)

Není to snad jasné ????
      viz
      (4) Při nové pracovní neschopnosti se započítávají do podpůrčí doby také předchozí období pracovní neschopnosti, pokud spadají do doby jednoho roku před vznikem nové pracovní neschopnosti. Tato období se však nezapočtou:
      a) jestliže zaměstnání trvalo aspoň 6 měsíců od skončení poslední pracovní neschopnosti pro nemoc, nebo

b) jestliže nová pracovní neschopnost byla způsobena pracovním úrazem; pracovnímu úrazu se klade na roveň nemoc z povolání podle předpisů o důchodovém pojištění.
      Do podpůrčí doby se rovněž nezapočítává předchozí období pracovní neschopnosti způsobené pracovním úrazem (nemocí z povolání).

• 16. 7. 2008 9:53

Lenka (neregistrovaný)

já samozřejmě tohle všechno vím, vždyť jsem i data uváděla. Jen mě zmátlo, že ta poslední PN vznikla 9.7. a já mám počítat podpůrčí dobu až od 21.7.007, tzn. v "rozdělné" PN. Ale i tak dík

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).