Re: neplacené volno v Money S3
v tomto programu nedělám, ale zákon říká, že při neplac. volnu (pokud není zam-ec v kategorii, za kterou je plátcem ZP stát) se musí písemně dohodnout, zda zaplatí celých 13,5 % zam-ec nebo 4,5% zam-ec a 9% zam-tel
takže když by platil celé (13,5%) zam-tel, potom se domnívám, že je zdanitelných 4,5%, které měl platit zam-ec, ale on je zaplatil zam-tel
u nás - pokud je neplac. volno - hradí celé zam-ec (on žádá, tak platí) - samozřejmě se netýká kat., za kterou je plátcem ZP stát
takže jsem zvědavá, jak to tedy je (určitě je pro MÚ nejméně problematické, když zaplatí celé zam-ec)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 7. 2008 10:21
Dobrý den
včera jsem četla diskuzi na téma neplacené volno a základ daně, kde tazatelka uváděla, že software ji zahrnoval při celoměsíčním neplaceným volnu 9% do superhrubé mzdy a počítal daň.
Zkusila jsem si to v Money a ten mi to také dělá. Když by pracovník měl celý měsíc neplacené volno, tak se mi těch 9% promítne do superhrubé mzdy a počítá se daň. I když pracovník nemá žádný příjem.
Stejně mi to počítá i když jsem si navedla např. 3 dny neplaceného volna. Ty 2/3, které odvádí zaměstanavatel při neplaceném volnu se mi zahrnují do superhrubé mzdy a počítá se z toho daň.
Políčko superhrubé mzdy nejde ručně editovat, abych si ho upravila.
Teď mám hrůzu, že mě někdo požádá o neplacené volno a ajk bych to řešila.
Mám něco v programu špatně nastavené? Jak to máte vy, kteří pracujete v Money a poskytenete neplacené volno?
děkuji