Re: roční zúčt.daně zaměstnancům + bonus
A není to tak, že když budete příští rok vyplňovat tiskopis Vyúčtování daně z příjmů......pro FÚ, vyjde Vám přeplatek a o něj si můžete dopisem zažádat?
Re: roční zúčt.daně zaměstnancům + bonus
No já jenom vím, že pokud se jedná o bonus, který se vyplácí každý měsíc z vlastních zdrojů (není ho od čeho odečíst - pokud je třeba jen ten jeden zaměstnane) tak se musí žádat každý měsíc o vrácení.
Já jsem si myslel, že mi to vyjde, ale bohužel nebo bohudík letos jsou vyšší slevy na daních a tak si některý měsíc odečtu malou část a některý měsíc nic. Je to tak jak je uvedeno výše, ještě jsem letos neodváděl žádné zálohy na daň. Pokud s tím máte někdo zkušenosti tak poraďte. Uvidím jak to vyjde na konci roku. Třeba se mi to podaří postupně zlikvidovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 7. 2008 11:26
Teď mi vrtá v hlavě jedna věc. Mám dva zam. na HPP a jednoho na DPČ.
Zam. na HPP jsem udělal roční zúčt. daní a vyplatil přeplatek.
Domníval jsem se, že v dalším nebo v dalších měsících se to postupně srovná tím, že přeplatek vypl. z vlastních zdrojů odečtu od vypočítané daně. Jenomže mám ještě paní na DPČ, která má dítě a každý měsíc ji vychází bonus. Tím jsem se dostal do problému, že v podstatě nemám od čeho odečíst ten vyplacený přeplatek, a nebo jenom vždy malou částku. Pokud se mi to nepodaří srovnat do konce roku, co mám udělat? Požádat FÚ za poslední měsíc o vrácení? Nebo jsem to měl udělat hned po vyúčtování? Prosím poraďte.
Hezký den