Nárok na čerpání dovolené po MD - dopl.

• (neregistrovaný)

16. 7. 2008 11:58

Díky za odpovědi na dotaz - viz. níže.
    Ještě doplňuji - o čerpání dovolené nepožádala, a rodičovskou dovolenou také ještě nenastoupila. Systém krácení dovolené je mi jasný, ale nevím, pokud bude na čerpání dovolené trvat, zda jí to může být umožněno za trvání rodičovské dovolené, podle mě ne. Myslím že by měla nastoupit RD od 19. 6., jinak by měla po návratu z MD "áčka", pokud nezažádala o čerpání dovolené ani nenastoupila RD.
    Díky za upřesnění

Zaměstnankyně byla na rodičovské dovolené, od 3. 12. 2007 do 18. 6. 2008 nastoupila MD s druhým dítětem. Tím jí vznikl nárok na dovolenou 25 dní (roční výměra), který by se neměl z důvodu následného nástupu na rodičovskou dovolenou krátit? Vzhledem k tomu, že o čerpání dovolené nepožádala ihned po skončení MD 18. 6., má na toto ještě nárok, případně v jaké výši?
    Díky za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 7. 2008 13:16

an (neregistrovaný)

Re: Nárok na čerpání dovolené po MD - do
      Trvat může na čem chce, pokud nepožádala o čerpání dovolené tak, aby navazovala na MD tak zaměstnavatel později není povinen čerpání umožnit a nárok se jí bude krátit.

• 16. 7. 2008 13:18

an (neregistrovaný)

A pokud měla již 19.6. nastoupit a nepožádala ani o rodičkovskou dovolenou měli byste ji vyzvat k okamžitému nástupu do práce, jinak opravdu psát áčka, což jste měli dělat už hned po 19.6.

• 16. 7. 2008 13:22

an (neregistrovaný)

Tak teď jsem si přečetla vyjádření níže - takže si vyberte, buď budete brát , že konkludentně - tzn. že bude čerpat RD do 3 let věku dítěte - potom ale nemusíte umožnit dřívější nástup do práce, nebo tak jak to dělá většin z nás - vyzve k nástupu do práce nebo antidatuje její žádost o poskytnutí rodičovské. Je to pěkný blbinec.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).