Re: Srážková nebo zálohová daň
Pokud víte,že budete mít na konci roku ještě třeba odpočet na penzijko, životku, dárce krve a pod. tak si nechte vyplácet vyšší odměnu daněnou zálohovou daní a v ročním zůčtování to vyúčtujete. Pokud žádné slevy už mít nebudete , pak bych si nechala vyplácet do 5000,- a danit 15% sráž.daní.
Re: Srážková nebo zálohová daň
letos je to již vcelku jedno, protože je jednotná daň 15 %
pokud uplatníte celou slevu na poplatníka, příp. jiné slevy z PP, potom můžete mít srážkovou daň u té dohody, kde nemůžete mít daň.prohl. podepsané, když ho máte podeps. u PP
pokud byste ale chtěla uplatnit slevy a nestačil by Vám k tomu příjem z PP, potom by bylo vhodné, abyste byla z dohody daněna zálohově (tj. nad 5000Kč) a podala daň.př. na FÚ
u DoPP (do 150 hod.) lze sjednat odměňování buď měsíčně nebo jednorázově po ukončení daného úkolu, u DoPČ se sleduje úvazek do poloviny stanovené týdenní prac. doby
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 7. 2008 9:01
Pracuji na HPP, kde mám i podepsané prohlášení poplatníka. Pracuji také (jiný zaměstnavatel) na dohodu o pracovní činnosti.
Myslíte, že je vhodné, abych se se zaměstnavatelem dohodla a výplatu odměny ročně rozvrhla, tak, aby mi vyplácel měsíčně méně než 5000 Kč a danil tak srážkovou daní. Nebo vyplácel měsíčně více než 5000 Kč a danil tak zálohovou a já bych si pak tento příjem uvedla ve svém daňovém přiznání a zdanila. Co je výhodnější?