PHM a spotřeba

• (neregistrovaný)

17. 7. 2008 12:52

Jsme s.r.o. účtujeme v PÚ. Máme firemní auta na leasing,jezdíme jen pro firemní účely. Vše se samozřejmě zapisuje do knihy jízd a PHM se účtují z faktury od CCS. Je nějaké omezení ve spotřebě dle technického průkazu? někdo mi říkal, že spotřeba vozu musí být dle technického průkazu, vše nad spotřebu se musí účtovat nedaňově....tak nevím kde to hledat, který zákon to určuje.
    Děkuji všem za odpovědi. snad je to srozumitelné.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 7. 2008 13:27

j. (neregistrovaný)

Re: PHM a spotřeba
      To jsem nikdy neslyšela. Kdyby byla spotřeba výrazně vyšší, než deklarovaná v TP, asi bych požádala servis o nějaké vyjádření. Ale kdo Vám zaručí spotřebu, když jezdíte ( a taky často stojíte v zácpách) třeba po Praze ? Řekla bych, že je to nesmysl.

• 17. 7. 2008 13:50

j (neregistrovaný)

Vše nad spotřebu ne, ale pokud výrazně překračujete limity v TP, tak vám při kontrole vyhodí.Stalo se mi při kontrole, kde kniha jízd z důvodo lenosti zapisovat byla převážně na dlouhé cesty a argument městkého provozu byl zbytečný.

• 17. 7. 2008 17:31

anonymous (neregistrovaný)

Já nevím jak je to právně ošetřeno, ale deklarovaná spotřeba podle TP je absolutně nereálná, protože se provádí za "sterilních" podmínek, které v běžném provozu nemůžete nikdy dosáhnout. To je známá věc, dokonce probíhá kolem toho v USA trochu humbuk, protože oni plánují ty své rezervy podle oficiálních údajů, takže jim hrozí podcenění skutečné spotřeby. A to nemluvím o tom, že u některých aut se všeobecně ví, že ani největší profík tu spotřebu nedosáhne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).