Re: Dovolená po ukončení PPM
Chci ještě prosím doplnit,že se jedná o doplnění tohoto dotazu ze dne 17.7.2008 pod stejným názvem.
Dobrý večer.Mám dotaz.Pobírám od 20.6 2008 rodičovský příspěvek na druhé dítě.Peněžitá pomoc v mateřství mi skončila 19.6.2008. Jelikož sem nepodala do 19.6. žádost o čerpání dovolené ve výši 25dnů /vůbec mě nenapadlo,že mám mezi PPM a rodičovským příspěvkem u druhého dítěte na tuto dovolenou nárok/ dovolená mi propadla. Jelikož se jedná o pěknou finanční částku,jsem z toho docela špatná.Nešlo by prosím s tím něco ještě udělat?Neexistuje nějaká výjimka?Děkuji za odpověď.Martina
protože jste nevyužila § 217 odst. 5 Zák.práce, tak využijete § 218 odst. 3, tzn., že dovolenou budete čerpat po rodič. dovolené (o tu jste požádala zaměstnavatele?)
protože nebudete čerpat dovolenou ihned po mat. dovolené, bude již nárok krácený za rodič. dovolenou - tj. o 2/12 celor. nároku = 21 dnů
kdy jste začala pobírat PPM? možná máte nárok i na nějakou dovolenou z r. 2007
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 7. 2008 0:18
PPM jsem začala pobírat od 6.12.2007.O rodičovský příspěvek jsem požádala,chci se tedy zeptat,zda dovolenou budu tedy čerpat až po 3 letech-tak jsem si zvolila rodič.čerpání.a když budu do té doby těhotná kdy se o ní žádá? Chci se ještě zeptat,zda to budou 4 dny nebo 21 dní.Mám tedy nárok na nějakou dovolenou z roku 2007? Nezlobte se,jsem ráda za každou odpověd.Ještě chci dodat,že můj zaměstnavatel je malá organizace, tedy PPM mi vyplácela OSSZ.Díky.Martina.