Re: Ukončené PP,nedořešené dovolené
pokud by měli ukončený PP 31.5. a ihned od 1.6. by měli novou smlouvu (vše u Vaší firmy), potom byste mohla nevyčerpanou dovolenou převést do dalšího poměru § 216 odst. 2 ZP
pokud ale ukončili PP 31.5. a novou smlouvu mají až od 2.6., potom se to za nepřetržité trvání PP nepovažuje a dovolenou, kterou měli do 31.5., bylo potřeba v poslední mzdě proplatit
Novou smlouvu mají opravdu až od 2.6...já vím, že to bylo potřeba proplatit, ale potřebuji vědět, co s tím můžu nebo nemůžu dělat teď, když už se na to moje předchůdkyně, s prominutím, vykašlala..lze to nějak proplatit zpětně? mám tu třeba lidi s ukončením k 31.12. 2007 a nedočerpali (a ani jim nebylo proplaceno) 11,5 dne dovolené..
tak jim to musíte proplatit nyní (pozor na ELDP, který budete muset vyplnit, pokud se nejedná o SD)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 7. 2008 8:48
Dobrý den,zjistila jsem, že kolegyně, po které jsem převzala mzdovou agendu, si moc nelámala hlavu s dovolenou při ukončování PP. Mám tu případy dnes již bývalých zamců s nevyčerp. a neproplacenou dovolenou, ale také případ, kdy k 31.5. jeden PP skončil, nevyčerpalo ani neproplatilo se 8,5 dne a k 2.6. se na další rok uzavíral nový PP, kde vzniká nárok další. Tito zamci by si chtěli vybrat dovolenou ještě i z té staré smlouvy,ale tu už mám v programu vedenou jako ukončenou (s přebytkem dovolené).Neporadíte někdo,jak mám teď postupovat? Moc děkuji..