Ukončené PP,nedořešené dovolené

• (neregistrovaný)

18. 7. 2008 8:48

Dobrý den,zjistila jsem, že kolegyně, po které jsem převzala mzdovou agendu, si moc nelámala hlavu s dovolenou při ukončování PP. Mám tu případy dnes již bývalých zamců s nevyčerp. a neproplacenou dovolenou, ale také případ, kdy k 31.5. jeden PP skončil, nevyčerpalo ani neproplatilo se 8,5 dne a k 2.6. se na další rok uzavíral nový PP, kde vzniká nárok další. Tito zamci by si chtěli vybrat dovolenou ještě i z té staré smlouvy,ale tu už mám v programu vedenou jako ukončenou (s přebytkem dovolené).Neporadíte někdo,jak mám teď postupovat? Moc děkuji..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2008 8:56

xy5 (neregistrovaný)

Re: Ukončené PP,nedořešené dovolené
      pokud by měli ukončený PP 31.5. a ihned od 1.6. by měli novou smlouvu (vše u Vaší firmy), potom byste mohla nevyčerpanou dovolenou převést do dalšího poměru § 216 odst. 2 ZP
      pokud ale ukončili PP 31.5. a novou smlouvu mají až od 2.6., potom se to za nepřetržité trvání PP nepovažuje a dovolenou, kterou měli do 31.5., bylo potřeba v poslední mzdě proplatit

• 18. 7. 2008 9:02

Markéta (neregistrovaný)

Novou smlouvu mají opravdu až od 2.6...já vím, že to bylo potřeba proplatit, ale potřebuji vědět, co s tím můžu nebo nemůžu dělat teď, když už se na to moje předchůdkyně, s prominutím, vykašlala..lze to nějak proplatit zpětně? mám tu třeba lidi s ukončením k 31.12. 2007 a nedočerpali (a ani jim nebylo proplaceno) 11,5 dne dovolené..

• 18. 7. 2008 9:26

xy5 (neregistrovaný)

tak jim to musíte proplatit nyní (pozor na ELDP, který budete muset vyplnit, pokud se nejedná o SD)

• 18. 7. 2008 9:46

Markéta (neregistrovaný)

Díky za radu i upozornění na ELDP..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).