Re: Dohoda o proved.práce a povinnosti z
>Pracuji u jednoho zamtele na PP, kde mám podepsané
>prohlášení na daně a od poloviny měsíce jsem ještě
>zaměstnána u jiného zamtele na dohodu o provedení práce.
>Smlouvu mám do konce roku na 150 h/rok.
>1)Je možné tyto hodiny odpracovat třeba za dva měsíce,
>a pak už u toho zamtele nepracovat, jelikož jsem
>hodiny vyčerpala?
co máte dojednáno, tak podle toho jste odměňována - práci Vám určuje zam-tel, tak pokud bude souhlasit, je to možné
>2)Jsou pro mne jako pro zamce nějaké povinnosi, jako
>platit si ZP nebo SP.
z DoPP se nesráží SP, ZP
>3) Budu muset na konci roku podávat daňové přiznání ?
protože máte podepsané daň.prohl. u zaměstnavatele,kde máte sjednán PP, potom již u tohoto druhého, kde máte DoPP, již podepsat nesmíte
tam budete daněna dle příjmů za měsíc - do 5000Kč/hrubého = srážková 15% = konečná, která nejde do roč. zúčtování, nad 5000Kč/hrubého = zálohová 15%, budete muset si vyžádat Potvrz. o zdanitelných příjmech od zam-tele na PP i od tohoto na DoPP a budete muset podat daň.př. na FÚ
>Někde jsem četla, že snad když si vydělám na DPP přes
>5000, tak snad budu muset. Nebo stačí když mi pak při
>ukončení dají potvrzení o daních a vše pak předám u
>hlavního zamtele k ročnímu vyúčtování. ? Jinak těch 5000
>je myšleno v hrubém nebo v čistém ?
v hrubém
pokud budete daněna na DoPP alespoň 1 měsíc zálohovou daní, musíte podat daň.přiznání na FÚ (zam-tel, kde máte PP ho nesmí provést)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 7. 2008 13:49
Pracuji u jednoho zamtele na PP, kde mám podepsané prohlášení na daně a od poloviny měsíce jsem ještě zaměstnána u jiného zamtele na dohodu o provedení práce. Smlouvu mám do konce roku na 150 h/rok.
1)Je možné tyto hodiny odpracovat třeba za dva měsíce, a pak už u toho zamtele nepracovat, jelikož jsem hodiny vyčerpala?
2)Jsou pro mne jako pro zamce nějaké povinnosi, jako platit si ZP nebo SP.
3) Budu muset na konci roku podávat daňové přiznání ?
Někde jsem četla, že snad když si vydělám na DPP přes 5000, tak snad budu muset. Nebo stačí když mi pak při ukončení dají potvrzení o daních a vše pak předám u hlavního zamtele k ročnímu vyúčtování. ? Jinak těch 5000 je myšleno v hrubém nebo v čistém ?