Re: Kontrola na VZP
Ptají se, kolik lidí má firma celkem (asi aby měli přehled, kolik je jich pojištěných u jiných pojišťoven, myslím, že jim po tom nic není, ale nepřu se s nimi). Pak si odškrtáme zaměstnance, pojištěné u VZP - jejich nástupy a výstupy. A pak měsíční rekapitulace s jejich pojištěnci- já na ní mám hrubou mzdu, základ (pokud se liší, je tam vyčíslený rozdíl - např. odstupné, DOPP souběh atd.), pak tam mám dny nepl. volna v tom měsíci u každého člověka, dny nemoci a OČR a dny áčka, odvod za zaměstnance, za zaměstnavatele a odvod celkem.
Na VZP je to v pohodě, chtějí ML, rekapitulace vyměřovacích základu s rodnými čísly zaměstnanců a někdy přihlášky a odhlášky.
To taky netuším. Po mně to nikdy (VZP) nechtěli.
A mimochodem nechtěli ani seznam zaměstnanců a hlášení ZP. Předložila jsem ML, měsíční přehledy, přihlášky,odhlášky. Ale jsme MO, tak jsou možná skromnější:))
Jen takovou perličku - v kontrolovaném období se mi povedlo na účet VZP poslat pojištění, které jí za zaměstnance patřilo plus jsem k tomu v záchvatu blbosti poslala i pojištění pro VOZP. Ničeho si při kontrole nevšimli, kontrolní závěr byl - vše v pořádku. Když jsem já objevila svojí blbost, poslala jsem v běžném měsíci o přeplacenou částku méně, k tomu vysvětlující email. Ticho po pěšině. Za pár měsíců se VZP ozvala upozorněním, že mám nedoplatek na zaměstnancích. Následoval telfonát s velmi vyjevenou paní, která zcela netušila, která bije, protože byla "nová". Nic nemohla najít, email nečetla........zkrátím to, nakonec to dámy dohledaly a byl klid.
Kontroly na zdravotkách a na sociálce jsou v klidu, noční můra je finančák:))
Reknu to asi takto :
mel jsem kontroluz VZP - volali kdy a co si mam pripravit, chteli vsechny zamestnance s RC - kdyz jsem rekl, ze jsou soukroma firma a do jinych pojistencu jim nic neni, tak rekla ze mam pravdu, ale ze mi je muzou zkontrolovat, ze jsou opravdu jinde prihlaseni.
Pak chtela ty prehledy na socialku - to jsem je rekl, ze do nich ji opet nic neni - tak to taky uznala.
Kdyz jsem prisel na kontrolu, tak mi rekla, ze pozadala socialku o seznam mych zamestnancu vcetne prehledu a ze si mezitim tu kontrolu udelala a ze je kontrola hotova.
Koukam ze je to opet o nas bez nas :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 7. 2008 14:11
Prosím, kdo jste absolvoval kontrolu na VZP, jaké doklady jste dodávali a co chtěli . Díky je to u mě poprvé.