Nevyplacená mzda

• (neregistrovaný)

18. 7. 2008 14:13

Prosím o radu. Zamtel mi dluží již 4 měsíce mzdu. Dostal se do finanční tísně a nyní skutečně peníze nemá, vedu evidenci pokladny, takže o tom mám přehled. Zamtel neustále slibuje, že peníze brzo budou, ale už se to táhne dost dlouho, tak jsem nakonec k poslednímu červnu podepsali dohodu o ukončení. Majitel je příbuzný, tak nechci na něj dělat nějaké velké bububu. Konkurz zatím na něj vypsaný není, takže to by mi asi ani mzdu nevyplatil ani ÚP.
    Nevíte někdo nějakou radu, jak jemněji své peníze získat. Přece se nebudu soudit s příbuzným. Ale ono to asi jinak nepůjde, že ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2008 14:19

xy5 (neregistrovaný)

Re: Nevyplacená mzda
      v této situaci by pro Vás bylo nejlepší, kdyby byl vyhlášen konkurz - to byste potom mohla nárokovat vyplacení mzdy na ÚP (je to omezeno výší - nějak kolem 30 000Kč za každý dlužný měsíc a max. za 6 měs. - zam-tel by musel vyplnit tiskopisy a Vy také, předložit pásku a vše potřebné
      vyplacené peníze by potom ÚP v rámci konkurzu požadoval na zam-teli
      (ale ne vše, co máte mít vyplacené ÚP proplácí - neproplácí se např. DoPP, odměny k ŽJ, pokud máte nárok na daň.bonus, pokud jste měla mít vratku daně z RZ apod.)
      pokud není v konkurzu, tak jedině se dohodnout, příp. soud

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).