Paragon

• (neregistrovaný)

20. 7. 2008 18:04

chci se jen zeptat, pokud mám paragon a není zde vyčíslené DPH je mi jasné, že ho dopočítávám podle sazby kterou dodavatel vypíše. Ale chci se zeptat pokud je uvedená sazba a i vyčíslené DPH, ale neodpovídá podle koeficientu musím já ho na tom paragonu opravit a zaúčtovat to správné. Protože na faktuřě za to zodpovídá dodavatel, ale na zjednod.dokladu přece já ne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 7. 2008 20:01

Monika (neregistrovaný)

Re: paragon
      Dobrý večer, podle mého názoru, to nemůžete opravit. Protože tu daň, kterou tam máte uvedou už dodavatel tzv. zaplatil FÚ a vy ji v té stejné výši dostanete zpět od FÚ. Tak to musíte nechat tak jak to je. Pokud by tam bylo jen uvedenou sazba DPH bez rozpsaných částek je na vás jakou si tam dáte podle výpočtu. Zdravím

• 20. 7. 2008 21:05

Zorka (neregistrovaný)

Re: paragon
      Prochází mi rukama mraky dokladů. Když je na paragonu dań napsaná, opíšu jí. Pokud není, tak ji vypočítám. Malé odchylky nemusíte řešit. Jiný případ nastane, když na faktuře, kde se jedná o větší částky dodavatel udělá vysloveně velkou chybu, tak ho na to upozorním a požaduji opravu faktury. Většinou se to stává na fakturách psaných ručně.
      Ještě k paragonům: Když na paragonu není DPH uvedená, zjistím si na internetu podle IČA , zda je dotyčný plátce a pak tam údaje DPH sama dopíšu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).