Trochu OT: zacinam, jak sehnat klienty?

• (neregistrovaný)

20. 7. 2008 18:09

Dobry den,
    mam vysokou skolu a zivnostenske opravneni na ucetnictvi. Sam podnikam ( v jinem oboru) 5 let, po tu dobu si samozrejme vedu ucetnictvi. O rok dele delam DE pro znameho, jedna se o dve restaurace, platce DPH.
    Dostanu hromadu dokladu v tasce a udelam vse od zauctovani, vedeni vsech deniku, vystavovani faktur, vypoctu mzdy, odvodu, banka, dph, zadavani prikazu, komunikace s urady, chodim na kontroly, delam rocni vyuctovani, danove priznani, priznani pro soc+zp, silnicni, .... Proste podnikatel se o nic nestara, jenom mu nosim papiry na podpis.
    Vzhledem k memu oboru na VS mu pomaham s financnim planovanim ohledne investic atd.
    Mimoto delam DE pro par znamych, tam se ale jedna o jednodussi formu DE kdy je spousta dokladu prijatych a nejake faktury, vetsinou bez zamestnancu a dph.
    Podvojne ucetnictvi zvladam take, ale na rozdil od vas ktere/i ho delate denne nejsem schopen vysypat z hlavy predkontace vsech polozek, ale pochopitelne i podvojne umim.

Nejake vzdelani a praxe je. Ale resim jak ziskat nove klienty. Ptal jsem se po znamych ale protoze vetsina mych znamych sou ucetni... :-)
    Vyplatilo se nekomu z Vas zverejneni ve Zlutych strankach? Jakym zpusobem resite svoji "reklamu"? Bydlim v Brne, tedy ocekavam ze podnikatelu v mem okoli bude dostatek.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 7. 2008 20:58

Zorka (neregistrovaný)

Re: Trochu OT: zacinam, jak sehnat klien
      Podnikám jako účetní od r. 1991. Většina mých klientů je přes známé, kamarádi, na doporučení těchto klientů...
      Moje rada: Mít radši 2-3 "větší firmy", než hodně "malých".
      Kamararádi si myslí, že jim to uděláte zadarmo nebo hodně levně. Malí podnikatelé účetnictví vnímají jako nutné zlo a nechtějí za to vydávat peníze. Většinou na to kašlou, každý doklad z nich musíte tahat a je s tím více práce než užitku.
      Berte takové klienty, kteří si Vaší práce váží, poslouchají vaše příkazy, za práci PLATÍ a podnikání jim jde.

• 21. 7. 2008 10:27

pája (neregistrovaný)

>>>>
      >>Nejake vzdelani a praxe je. Ale resim jak ziskat nove
      >>klienty. Ptal jsem se po znamych ale protoze vetsina
      >>mych znamych sou ucetni... :-)
      >>Vyplatilo se nekomu z Vas zverejneni ve Zlutych
      >>strankach?

Ze zkušenosti-vyhozené peníze, v nich hledají jen zoufalci, jak psáno níže- jeden spokojený klient-doporučí dalšímu, rozhodit sítě mezi známými a hledat solidní klienty.
      Pouze si myslím, že méně větších firem může znamenat při ukončení smlouvy citelnější ztrátu pro Vás, proto bych se nebránil -malé,velké firmy, jak to přijde.

Jakym zpusobem resite svoji "reklamu"?
      >>Bydlim v
      >>Brne, tedy ocekavam ze podnikatelu v mem okoli bude
      >>dostatek.
      >
      >Podnikám jako účetní od r. 1991. Většina mých klientů
      >je přes známé, kamarádi, na doporučení těchto
      >klientů...
      >Moje rada: Mít radši 2-3 "větší firmy", než hodně
      >"malých".
      >Kamararádi si myslí, že jim to uděláte zadarmo nebo
      >hodně levně. Malí podnikatelé účetnictví vnímají jako
      >nutné zlo a nechtějí za to vydávat peníze. Většinou na
      >to kašlou, každý doklad z nich musíte tahat a je s tím
      >více práce než užitku.
      >Berte takové klienty, kteří si Vaší práce váží,
      >poslouchají vaše příkazy, za práci PLATÍ a podnikání jim
      >jde.

• 21. 7. 2008 11:14

JR (neregistrovaný)

Když jsem před 10 lety začínala, tak jsem si dala inzerát do místního inzertního časopisu a pak jsem také získala pár klientů přes známé apod. Brala jsem je, jak přicházeli tzn.velké i malé, ale je fakt, že "malé" dají někdy více práce než "velké". Ve velkých mi doklady už někdo přpravuje a je pořád ve firmě, takže se dají lépe řešit různé nesrovnalosti, ale záleží jak budete mít štěstí na lidi.

• 23. 7. 2008 23:16

Leprikohn (neregistrovaný)

Jsem z druhého břehu, tedy ten, co považuje daňové účetnictví za nutné zlo. Ale shrnu svoje zkušenosti:
      1) Nedělejte pro kamarády.
      2) Hledejte menší firmy s potenciálem - větší už někoho mít budou. Sledujte inzeráty firem, které shání účetní. Zkuste oslovit pracovní agentury. Na zlaté stránky zapomeňte.
      3) Pro získání zkušeností můžete zkusit i "práci ve mzdě" pro někoho ze zkušenějších kolegů v branži. Třeba Vám i někoho předá.
      3) Zákazník není pán, ale partner. Nastolte korektní a jasné vztahy hned od začátku. Časem se to většinou nezlepší.
      4) Daňové účetnictví je skutečně nutné zlo. Peníze určitě nevydělá, ale může pomoci snížit státem legalizovanou krádež v podobě daní. Snažte se zákazníkovi dodat "přidanou hodnotu" v podobě třeba hladkého běhu spolupráce a praktických rad. On nemá čas třeba sledovat všechny legální fígle. A nemá rád buzeraci kvůli blbým papírům(ale viz. bod 3)).

Hodně štěstí!

• 23. 7. 2008 23:41

Zorka (neregistrovaný)

Jenom k té buzeraci k "blbým papírům".
      Jak byste se díval na situaci, kdy si podnikatel od kamaráda koupí auto a 2 měsíce Vám slibule kupní smlouvu???
      To je taky buzerace? Atd...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).