Re: Trochu OT: zacinam, jak sehnat klien
Podnikám jako účetní od r. 1991. Většina mých klientů je přes známé, kamarádi, na doporučení těchto klientů...
Moje rada: Mít radši 2-3 "větší firmy", než hodně "malých".
Kamararádi si myslí, že jim to uděláte zadarmo nebo hodně levně. Malí podnikatelé účetnictví vnímají jako nutné zlo a nechtějí za to vydávat peníze. Většinou na to kašlou, každý doklad z nich musíte tahat a je s tím více práce než užitku.
Berte takové klienty, kteří si Vaší práce váží, poslouchají vaše příkazy, za práci PLATÍ a podnikání jim jde.
>>>>
>>Nejake vzdelani a praxe je. Ale resim jak ziskat nove
>>klienty. Ptal jsem se po znamych ale protoze vetsina
>>mych znamych sou ucetni... :-)
>>Vyplatilo se nekomu z Vas zverejneni ve Zlutych
>>strankach?
Ze zkušenosti-vyhozené peníze, v nich hledají jen zoufalci, jak psáno níže- jeden spokojený klient-doporučí dalšímu, rozhodit sítě mezi známými a hledat solidní klienty.
Pouze si myslím, že méně větších firem může znamenat při ukončení smlouvy citelnější ztrátu pro Vás, proto bych se nebránil -malé,velké firmy, jak to přijde.
Jakym zpusobem resite svoji "reklamu"?
>>Bydlim v
>>Brne, tedy ocekavam ze podnikatelu v mem okoli bude
>>dostatek.
>
>Podnikám jako účetní od r. 1991. Většina mých klientů
>je přes známé, kamarádi, na doporučení těchto
>klientů...
>Moje rada: Mít radši 2-3 "větší firmy", než hodně
>"malých".
>Kamararádi si myslí, že jim to uděláte zadarmo nebo
>hodně levně. Malí podnikatelé účetnictví vnímají jako
>nutné zlo a nechtějí za to vydávat peníze. Většinou na
>to kašlou, každý doklad z nich musíte tahat a je s tím
>více práce než užitku.
>Berte takové klienty, kteří si Vaší práce váží,
>poslouchají vaše příkazy, za práci PLATÍ a podnikání jim
>jde.
Když jsem před 10 lety začínala, tak jsem si dala inzerát do místního inzertního časopisu a pak jsem také získala pár klientů přes známé apod. Brala jsem je, jak přicházeli tzn.velké i malé, ale je fakt, že "malé" dají někdy více práce než "velké". Ve velkých mi doklady už někdo přpravuje a je pořád ve firmě, takže se dají lépe řešit různé nesrovnalosti, ale záleží jak budete mít štěstí na lidi.
Jsem z druhého břehu, tedy ten, co považuje daňové účetnictví za nutné zlo. Ale shrnu svoje zkušenosti:
1) Nedělejte pro kamarády.
2) Hledejte menší firmy s potenciálem - větší už někoho mít budou. Sledujte inzeráty firem, které shání účetní. Zkuste oslovit pracovní agentury. Na zlaté stránky zapomeňte.
3) Pro získání zkušeností můžete zkusit i "práci ve mzdě" pro někoho ze zkušenějších kolegů v branži. Třeba Vám i někoho předá.
3) Zákazník není pán, ale partner. Nastolte korektní a jasné vztahy hned od začátku. Časem se to většinou nezlepší.
4) Daňové účetnictví je skutečně nutné zlo. Peníze určitě nevydělá, ale může pomoci snížit státem legalizovanou krádež v podobě daní. Snažte se zákazníkovi dodat "přidanou hodnotu" v podobě třeba hladkého běhu spolupráce a praktických rad. On nemá čas třeba sledovat všechny legální fígle. A nemá rád buzeraci kvůli blbým papírům(ale viz. bod 3)).
Hodně štěstí!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 7. 2008 18:09
Dobry den,
mam vysokou skolu a zivnostenske opravneni na ucetnictvi. Sam podnikam ( v jinem oboru) 5 let, po tu dobu si samozrejme vedu ucetnictvi. O rok dele delam DE pro znameho, jedna se o dve restaurace, platce DPH.
Dostanu hromadu dokladu v tasce a udelam vse od zauctovani, vedeni vsech deniku, vystavovani faktur, vypoctu mzdy, odvodu, banka, dph, zadavani prikazu, komunikace s urady, chodim na kontroly, delam rocni vyuctovani, danove priznani, priznani pro soc+zp, silnicni, .... Proste podnikatel se o nic nestara, jenom mu nosim papiry na podpis.
Vzhledem k memu oboru na VS mu pomaham s financnim planovanim ohledne investic atd.
Mimoto delam DE pro par znamych, tam se ale jedna o jednodussi formu DE kdy je spousta dokladu prijatych a nejake faktury, vetsinou bez zamestnancu a dph.
Podvojne ucetnictvi zvladam take, ale na rozdil od vas ktere/i ho delate denne nejsem schopen vysypat z hlavy predkontace vsech polozek, ale pochopitelne i podvojne umim.
Nejake vzdelani a praxe je. Ale resim jak ziskat nove klienty. Ptal jsem se po znamych ale protoze vetsina mych znamych sou ucetni... :-)
Vyplatilo se nekomu z Vas zverejneni ve Zlutych strankach? Jakym zpusobem resite svoji "reklamu"? Bydlim v Brne, tedy ocekavam ze podnikatelu v mem okoli bude dostatek.