Re: Odpovědnost společníka s.r.o.
Já to chápu tak, že ty dluhy nemá s.r.o., ale kamarád sám. Podíl od něj odkoupíte Vy za své peníze nebo Vám na to dá své? Pokud Vám dá své (a ty peníze přijdou jako vklad podílu), tak si myslím, že Vám žádné nebezpečí nehrozí, ani kdyby později zkrachovalo samotné s.r.o., protože společníci ručí za dluhy pouze do výše svého nesplaceného vkladu. Za všechno odpovídá jednatel.
Váš kamarád se chystá spáchat trestný čin (možná § 256 Poškozování věřitele, § 256c Předlužení nebo jiný) a Vy mu v tom máte pomoci.
Zvažte to.
Hezký den!
Pan kníže byl jediný ministr současné vlády, kdo občas pronesl něco nepitomého.
Po výroku, že většina národa podváděla v daních a na cestovném, se spíše kloním k názoru, že zvěsti o rodové demenci mohou být pravdivé.
Jen dement si může myslet, že se z cestovného může ušetřit milión, pokud je cestovné vypláceno v souladu se zákonem. Pokud nebylo vypláceno v souladu se zákonem a knížeti tento podvodník nevadí, je to dost vypovídající.
Pojďme raději na něco odborného a podvody nechme podvodníkům a jejich obdivovatelům, kteří je kryjí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 7. 2008 21:35
Dobrý den, ptal už jsem se v pátek, nikdo mi však neporadil. Snad mi někdo poradí dnes...
Kamarád by si na mě rád nechal přepsat své s.r.o., má nejaké větší nesplacené dluhy, tak prý aby mu to s.r.o. nesebrali. Tzn. nyní je jediným společníkem on a chce udělat jediným společníkem mě (jednatelem je a nadále bude někdo úplně jiný).
Rád bych se zeptal, zda se tím, že budu společníkem, vystavuji nějakému potenciálnímu riziku nebo na sebe snad beru nějakou zodpovědnost a povinnosti? Či zda je veškerá zodpovědnost a povinnosti pouze na jednatelích.
Děkuji a přeji hezký den.