Re: OT: vyhláška o pozemních komunikacíc
Po přečtení jsem zjistil, že jako řidič mám mezery ve znalostech a tak jsem to našel:
vyhl.30/2001, prováděcí k zákonu o provozu na poz.komunikacích, oddíl 2 vodorovné dopr.značky, § 22
) "Zákaz zastavení" (č. V 12c), která vyznačuje úsek, kde je zakázáno zastavení a stání; značka může být vyznačena i na obrubníku vedle vozovky; značka přerušuje platnost svislé dopravní značky č. B 29, značek č. IP 11a až č. IP 11c, č. IP 11f až č. IP 12, č. IP 13b, č. IP 13c a značky č. IP 25a se symboly těchto značek,
d) "Zákaz stání" (č. V 12d), která vyznačuje úsek, kde je zakázáno stání; značka může být vyznačena i na obrubníku vedle vozovky; značka přerušuje platnost svislých dopravních značek č. IP 11a až č. IP 11c, č. IP 11f až č. IP 12, č. IP 13b, č. IP 13c a značky č. IP 25a se symboly těchto značek.
Díky. Dali mně botičku v Českém Krumlově. Snažila jsem se je ukecat, že jsem si myslela, že jde o označení vedení plynu :-) To by mě teda nenapadlo, že žlutá čára na obrubníku je značka zákazová. Nakonec to bylo za 200,- Kč, tak jsem se dál raději nevzpírala.
Tak to jsem se zasmál, vedení plynu, obdivuji Vaši pohotovost, to by mne nenapadlo. Ale za 200.-, to byli ještě slušní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 7. 2008 21:57
Dovoluji si obrátit se zde řidiče s dotazem, který nesouvisí s účetní problematikou. Žlutá nepřerušovaná čára na krajnici znamená zákaz stání, že? A teď si představte - je zvýšený chodník podél domů, na kraji chodníku obrubník a nahoře je ten obrubník natřen žlutě - čili žlutá čára na obrubníku. Silnice je asi 15 cm pod obrubníkem. Jde o zákaz stání? Co říká vyhláška - hovoří o čáře na krajnici nebo i na obrubníku? Nebo ten obrubník je krajnice? Kdo mně to vysvětlí?