OT: vyhláška o pozemních komunikacích

• (neregistrovaný)

20. 7. 2008 21:57

Dovoluji si obrátit se zde řidiče s dotazem, který nesouvisí s účetní problematikou. Žlutá nepřerušovaná čára na krajnici znamená zákaz stání, že? A teď si představte - je zvýšený chodník podél domů, na kraji chodníku obrubník a nahoře je ten obrubník natřen žlutě - čili žlutá čára na obrubníku. Silnice je asi 15 cm pod obrubníkem. Jde o zákaz stání? Co říká vyhláška - hovoří o čáře na krajnici nebo i na obrubníku? Nebo ten obrubník je krajnice? Kdo mně to vysvětlí?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 7. 2008 10:50

pája (neregistrovaný)

Re: OT: vyhláška o pozemních komunikacíc
      Po přečtení jsem zjistil, že jako řidič mám mezery ve znalostech a tak jsem to našel:
      vyhl.30/2001, prováděcí k zákonu o provozu na poz.komunikacích, oddíl 2 vodorovné dopr.značky, § 22

) "Zákaz zastavení" (č. V 12c), která vyznačuje úsek, kde je zakázáno zastavení a stání; značka může být vyznačena i na obrubníku vedle vozovky; značka přerušuje platnost svislé dopravní značky č. B 29, značek č. IP 11a až č. IP 11c, č. IP 11f až č. IP 12, č. IP 13b, č. IP 13c a značky č. IP 25a se symboly těchto značek,

d) "Zákaz stání" (č. V 12d), která vyznačuje úsek, kde je zakázáno stání; značka může být vyznačena i na obrubníku vedle vozovky; značka přerušuje platnost svislých dopravních značek č. IP 11a až č. IP 11c, č. IP 11f až č. IP 12, č. IP 13b, č. IP 13c a značky č. IP 25a se symboly těchto značek.

• 21. 7. 2008 11:39

Jiřka (neregistrovaný)

Díky. Dali mně botičku v Českém Krumlově. Snažila jsem se je ukecat, že jsem si myslela, že jde o označení vedení plynu :-) To by mě teda nenapadlo, že žlutá čára na obrubníku je značka zákazová. Nakonec to bylo za 200,- Kč, tak jsem se dál raději nevzpírala.

• 21. 7. 2008 11:41

pája (neregistrovaný)

Tak to jsem se zasmál, vedení plynu, obdivuji Vaši pohotovost, to by mne nenapadlo. Ale za 200.-, to byli ještě slušní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).