Re: Obchodní značka u nezapsaných v OR
Řešila jsem to před několika lety a bylo mi řečeno, že na dokumentech musíte uvádět své jméno a příjmení, ale klidně tam můžete mít i cokoliv jiného, nemělo by to být s pomlčkou za jménem( to by se mohlo plést s FO zapsanou v OR s dodatkem ). Ale klidně "neofiko" název můžete mít výraznější, dominující. A při nepísemném jednání taky uvádíte své jméno, ne?
Neměl by v tom být problém.
Snad je to aspoň trochu srozumitelné.
Re: Obchodní značka u nezapsaných v OR
>>Dobrý den,
>>
>>chci se zeptat, zda jako fyzická osoba nezapsaná v
>>obchodním rejstříku mohu se zákazníky jednat pod
>>jakýmsi
>>neoficiálním názvem firmy a pouze právní úkony
>>vykonávat pod svým jménem, nebo zda musím jednat pouze
>>pod
>>svým jménem.
>>Jedná se mi zejména o webové stránky, vizitky,
>>cedule...
>>
obch.z.po novele:
§ 13a
Obchodní listiny
(1) Každý podnikatel je povinen na všech objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu (dále jen „internetové stránky“) uvádět údaj o své firmě, jménu nebo názvu, sídle nebo místu podnikání a identifikačním čísle; podnikatelé zapsaní v obchodním rejstříku též údaj o tomto zápisu, včetně spisové značky, a podnikatelé nezapsaní v obchodním rejstříku též údaj o zápisu do jiné evidence, v níž jsou zapsáni.
Nevím, jaký neoficiální název máte na mysli, ale lze třeba Janeček truhlářství,nebo naopak,a,záleží co partner při obchodním jednání bude akceptovat. Písemně i na Webu dle citace novely.
>>Děkuji za případnou odpověď.
>
>Řešila jsem to před několika lety a bylo mi řečeno, že
>na dokumentech musíte uvádět své jméno a příjmení, ale
>klidně tam můžete mít i cokoliv jiného, nemělo by to
>být s pomlčkou za jménem( to by se mohlo plést s FO
>zapsanou v OR s dodatkem ). Ale klidně "neofiko" název
>můžete mít výraznější, dominující. A při nepísemném
>jednání taky uvádíte své jméno, ne?
>Neměl by v tom být problém.
>Snad je to aspoň trochu srozumitelné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 7. 2008 11:59
Dobrý den,
chci se zeptat, zda jako fyzická osoba nezapsaná v obchodním rejstříku mohu se zákazníky jednat pod jakýmsi neoficiálním názvem firmy a pouze právní úkony vykonávat pod svým jménem, nebo zda musím jednat pouze pod svým jménem.
Jedná se mi zejména o webové stránky, vizitky, cedule...
Děkuji za případnou odpověď.