Re: Krácení DPH z PHM
Můžete uplatnit DPH v plné výši a po skončení čtvrtletí podle počtu ujetých km spočítat spotřebu PHM k soukromě ujetým km a odvést DPH na základě dokladu o použití. Totéž platí i pro jiné výdaje na auto (mytí, opravy apod.).
Nebo dle odhadu určíte poměr využití auta soukromě a služebně a budete ihned krátit veškeré výdaje na auto (např.: 80 % služebně a 20 % soukromě). Pak uplatníte DPH pouze z 80 % a zbylých 20 % včetně DPH zaevidujete jako osobní spotřebu.
Já preferuji 1. postup.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 7. 2008 12:50
FO, DE, automobil N1 v majetku firmy, se kterým se jezdí i soukromě. Jakým způsobem účtovat pohonné hmoty a DPH z nich. DPH z PHM se bude muset asi krátit dle ujetých služebních km?
Auto máme v majetku teprve 3 měsíce a podáváme nyní první daň. přiznání za DPH. Jak tam mám zaúčtovat paragony za PHM. Koeficient krácení DPH mám odhadnout nebo dle skutečnosti a knihy jízd již teď od začátku? Nebo provést nyní odpočet celého DPH z PHM a krácení provést až na konci roku? Děkuji moc za radu.