Bonus na děti

• (neregistrovaný)

22. 7. 2008 13:30

Zaměstnankyně dostává bonus na dvě děti 890 x 2 = 1780 Kč. Dostává to ve výplatě každý měsíc. Chce, aby jí to neproplácel zaměstnavatel,ale finanční úřad. Jde to vůbec? Podle mě to je blbost. Nemá žádné jiné příjmy.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2008 13:33

Katuška (neregistrovaný)

Re: bonus na děti
      napadá mě jen jedna možnost - děti neuplatňovat měsíčně u zam-tele a pak si podat daňové přiznání, pak to vrátí přímo FÚ. mmch blbost to skutečně je, jaký má k tomu důvod??

• 22. 7. 2008 14:40

Shelly (neregistrovaný)

Ano opravdu se to dá udělat tak, že nebude děti uplatňovat u zaměstnavatele, sama si podá daňové přiznání a bude jí vrácena za zdaňovací období od FÚ částka 21 360,-. Již jsem se s tím setkala u některých zaměstnanců, důvod je vcelku jednoduchý - berou to jako takové spoření. Např. rodina zaměstnance není schopná z rok ušetřit na uhlí, je celý rok ve stresu, že se jim nedaří částku naspořit a tak to vyřešili tímto způsobem.

>>Zaměstnankyně dostává bonus na dvě děti 890 x 2 =
      >>1780
      >>Kč. Dostává to ve výplatě každý měsíc. Chce, aby jí
      >>to
      >>neproplácel zaměstnavatel,ale finanční úřad. Jde to
      >>vůbec? Podle mě to je blbost. Nemá žádné jiné příjmy.
      >
      >napadá mě jen jedna možnost - děti neuplatňovat
      >měsíčně u zam-tele a pak si podat daňové přiznání, pak to
      >vrátí přímo FÚ. mmch blbost to skutečně je, jaký má k
      >tomu důvod??

• 22. 7. 2008 15:27

Jiřka (neregistrovaný)

No to je teda spoření, ale je fakt, že v bance taky úroky nic. Souhlasím s neuplatňováním dětí a pak podání přiznání, ale pokud si nevydělá ročně aspoň 6ti násobek minimální mzdy (např. déle onemocní neboude vedena na ÚP), tak o bonusy přijde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).