Re: bonus na děti
Ano opravdu se to dá udělat tak, že nebude děti uplatňovat u zaměstnavatele, sama si podá daňové přiznání a bude jí vrácena za zdaňovací období od FÚ částka 21 360,-. Již jsem se s tím setkala u některých zaměstnanců, důvod je vcelku jednoduchý - berou to jako takové spoření. Např. rodina zaměstnance není schopná z rok ušetřit na uhlí, je celý rok ve stresu, že se jim nedaří částku naspořit a tak to vyřešili tímto způsobem.
>>Zaměstnankyně dostává bonus na dvě děti 890 x 2 =
>>1780
>>Kč. Dostává to ve výplatě každý měsíc. Chce, aby jí
>>to
>>neproplácel zaměstnavatel,ale finanční úřad. Jde to
>>vůbec? Podle mě to je blbost. Nemá žádné jiné příjmy.
>
>napadá mě jen jedna možnost - děti neuplatňovat
>měsíčně u zam-tele a pak si podat daňové přiznání, pak to
>vrátí přímo FÚ. mmch blbost to skutečně je, jaký má k
>tomu důvod??
Re: bonus na děti
No to je teda spoření, ale je fakt, že v bance taky úroky nic. Souhlasím s neuplatňováním dětí a pak podání přiznání, ale pokud si nevydělá ročně aspoň 6ti násobek minimální mzdy (např. déle onemocní neboude vedena na ÚP), tak o bonusy přijde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 7. 2008 13:30
Zaměstnankyně dostává bonus na dvě děti 890 x 2 = 1780 Kč. Dostává to ve výplatě každý měsíc. Chce, aby jí to neproplácel zaměstnavatel,ale finanční úřad. Jde to vůbec? Podle mě to je blbost. Nemá žádné jiné příjmy.