Re: Podání na konkrétní FÚ
No, nevím, jestli zákonodárce při tvorbě totoho zákona měl na mysli, aby orgány územních samosprávných celků ,které jsou označeny jako: (dále jen "správce daně") měly práva a povinnosti finančních úřadů.Už jste někdy slyšel, že by obecní úřady, jako územně samosprávné celky postupovaly jako správce daně v oblasti daní? Postupují tak jenom v oblasti poplatků, které jsou příjmem jejich rozpočtů.
Fajn, tak jestli ještě mohu, zeptala bych se na tu praxi.
Občan mi přinese na OÚ daňové přiznání nebo bude chtít informace ohledně daní.Víte prosím co,jak a kam zapsat, potvrdit a odevzdat? Já mám zkušenost s FÚ pouze jako občan, ale bohužel žádnou zkušenost jako správce daně.
Ještě jednou děkuji.
"Pánijo" to jsem netušila, že jsou tavéto možnosti a vůbec by to nenapadlo. Každopádně na místním FÚ mi DPH převzali s tím, že ho přepošlou do Ostravy, takže v pohodě. Ale nevím jak by tvářili úředníci na ostatních úřadech, kdybych jim přinesla přiznání k DPH.
Děkuji. Až o tomhle budu referovat starostovi a budeme muset řešit postupy odesílání na FÚ a nebo dovoz osobně, hlavně stanovení úředních hodin z důvodů přijímání přiznání a pod. ( např. v březnu nebo v jiných termínech podávání přiznání) tak řekne, že jsem se zbláznila a příště odmítne kandidovat.Bude asi nejlepší, domluvit se s FÚ místně příslušným , jak to vidí oni. Možná, že se budou divit taky.Alespoň spolupráce mezi námi se dosud omezovala na vyhlášení nebo vyvěšení potřebných instrukcí nebo pokynů, popřípadě předání tiskopisů a pod. ale směrem od FÚ k občanovi přes obec nikoliv obráceně.Hezký den.
tak popořádku.
1. starosta by snad měl vědět, že obec ja správce daně ve smyslu zákona.
2. jaké postupy? jaké úřední hodiny? nezveličujte a nešiřte paniku. ten zákon platí od roku 1993, a kolik podání jste už dostali? to je problém, když na obec přijde dopis ho přeposlat jinam?? to musí ze zákona dělat VŠECHNY úřady. jako pracovnice OÚ byste to měla vědět.
3. že jste se zbláznila vám asi řekne, pokud dojdete s fantasmagorickými plány, jak zřídit extra úřední hodiny apod...
4. chtěla jste odkaz na zákon, dostala jste ho. co dál jako řešíte??
>>
>>Děkuji. Až o tomhle budu referovat starostovi a
>>budeme
>>muset řešit postupy odesílání na FÚ a nebo dovoz
>>osobně, hlavně stanovení úředních hodin z důvodů
>>přijímání
>>přiznání a pod. ( např. v březnu nebo v jiných
>>termínech podávání přiznání) tak řekne, že jsem se
>>zbláznila
>>a příště odmítne kandidovat.Bude asi nejlepší,
>>domluvit se s FÚ místně příslušným , jak to vidí oni.
>>Možná,
>>že se budou divit taky.Alespoň spolupráce mezi námi
>>se
>>dosud omezovala na vyhlášení nebo vyvěšení potřebných
>>instrukcí nebo pokynů, popřípadě předání tiskopisů a
>>pod. ale směrem od FÚ k občanovi přes obec nikoliv
>>obráceně.Hezký den.
>
>tak popořádku.
>1. starosta by snad měl vědět, že obec ja správce daně
>ve smyslu zákona.
>2. jaké postupy? jaké úřední hodiny? nezveličujte a
>nešiřte paniku. ten zákon platí od roku 1993, a kolik
>podání jste už dostali? to je problém, když na obec
>přijde dopis ho přeposlat jinam?? to musí ze zákona dělat
>VŠECHNY úřady. jako pracovnice OÚ byste to měla vědět.
>
>3. že jste se zbláznila vám asi řekne, pokud dojdete s
>fantasmagorickými plány, jak zřídit extra úřední
>hodiny apod...
>4. chtěla jste odkaz na zákon, dostala jste ho. co dál
>jako řešíte??
Nevím, proč se rozčilujete.Upozornila jste na něco, o čem spousta lidí do dnes neměla pravděpodobně tušení.Já jsem ráda, že jsem se dozvěděla, že je povinností i OÚ fungovat jako správce daně.To přece vůbec není o šíření paniky.Jenom jsem vaše upozornění na tuto povinnost v myšlenkách převedla do praxe.Za mé myšlenkové pochody, které vás tak pobouřily se vám omlouvám.Jistě, zákon platí od roku 1993, jenom je mi divné, že za celou dobu jeho platnosti jsem nezaregistrovala ve svém okolí nikoho, kdo by si vykládal jeho smysl takto.Naštěstí.
ale já se nerozčiluju a není za co se mě omlouvat. věřím tomu, že spousta lidí ví, že oú je správce daně.
ono nejde o to, jak si lidé ve vašem okolí vykládají zákon, spíš o to, že zcela logicky podají přiznání a ostatní podání na finanční úřady než aby šli na oú a dohadovali se tam s úřednicemi, které neví, jaké mají ze zákona povinosti. howg, myslím, že to k tématu stačí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 7. 2008 15:57
Když potřebuji podat přiznání k DPH a jsem toho času na druhé straně republiky, musím ho poslat poštou na "svůj FÚ" nebo mi to může převzít kterýkoli FÚ, kde se zrovna nacházím - nemáte s tím někdo skušenost?