Náležitosti daň.dokladu z EU -opr.nikdo?

• (neregistrovaný)

22. 7. 2008 22:42

Pokud jedu do německa pro zboží /nakupuji u plátce DPH /co musí obsahovat faktura , abych ji v ČR zapsal do přiznání na ř.220 a 320 ( tzn.uplatním+daním-tedy vznikne - 0).
    Když zboží přiveze přepravce, mám k faktuře tzv.camrák, ale když si to přivezu sám postačí fa, na které je uvedeno DIČ ?
    v zákoně je to příliš všeobecně, mě nic neříkající !!!
    Vím že můj dotaz zní hloupě, ale nikdo mi doposud nebyl schopen přesně říci,co musím splňovat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2008 22:58

karel (neregistrovaný)

Re: náležitosti daň.dokladu z EU -opr.ni
      to i.v: nemci se ridi pri vystavovani danovych dokladu dle §30? zeby nemecko jeste nebylo v EU? dovoz se timto mysli dovoz ze tretich zemi pac ted uz se zbozi na celnici z nemecka nevozi.

• 22. 7. 2008 22:56

karel (neregistrovaný)

Re: náležitosti daň.dokladu z EU -opr.ni
      to je spis problem prodavajiciho. Pokud Vam to da bez DPH tak potrebujete jenom jeho DIC. aby jste to mohl dat do priznani DPH + - a vykazalo se to dobre s platnym DIC v intrastatu kdyby to nekdo nahodou chtel parovat.
      Pokud to jeste resime spolu s prodavajim treba z DE, tak jim radime, at na vystavenou fakturu napisou podle jakeho to je jejich paragrafu osvobozeno a at si tam daji vetu, ze kupujici zbozi do tehdy a do tehdy vyveze mimo DE do jineho statu EU. tj. do CR.
      Pan xx za firmu yy se zavazuje ze fakturovane xxxxx vyveze do CR a to do xx.xx.2008 a tim splni podminky DE zakona o DPH.
      samozdrejme nalezitosti jako obe firmy, platne dic, cim vic podpisu a razitek tim lepe. ;o)
      spis mame zkusenost ze pokud si to sam odvazite tak proste chteji napalit 19% a basta. da to dost premlouvani aby vam to dali bez dane i kdyz jim v ruce nesete overenou registraci DIC a dusujete se ze to vyvezete. oni musi mit v ruce akorat prave to platbe dic a dokazat jejich FU ze zboz opustilo stat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).