Re: náležitosti daň.dokladu z EU -opr.ni
to je spis problem prodavajiciho. Pokud Vam to da bez DPH tak potrebujete jenom jeho DIC. aby jste to mohl dat do priznani DPH + - a vykazalo se to dobre s platnym DIC v intrastatu kdyby to nekdo nahodou chtel parovat.
Pokud to jeste resime spolu s prodavajim treba z DE, tak jim radime, at na vystavenou fakturu napisou podle jakeho to je jejich paragrafu osvobozeno a at si tam daji vetu, ze kupujici zbozi do tehdy a do tehdy vyveze mimo DE do jineho statu EU. tj. do CR.
Pan xx za firmu yy se zavazuje ze fakturovane xxxxx vyveze do CR a to do xx.xx.2008 a tim splni podminky DE zakona o DPH.
samozdrejme nalezitosti jako obe firmy, platne dic, cim vic podpisu a razitek tim lepe. ;o)
spis mame zkusenost ze pokud si to sam odvazite tak proste chteji napalit 19% a basta. da to dost premlouvani aby vam to dali bez dane i kdyz jim v ruce nesete overenou registraci DIC a dusujete se ze to vyvezete. oni musi mit v ruce akorat prave to platbe dic a dokazat jejich FU ze zboz opustilo stat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 7. 2008 22:42
Pokud jedu do německa pro zboží /nakupuji u plátce DPH /co musí obsahovat faktura , abych ji v ČR zapsal do přiznání na ř.220 a 320 ( tzn.uplatním+daním-tedy vznikne - 0).
Když zboží přiveze přepravce, mám k faktuře tzv.camrák, ale když si to přivezu sám postačí fa, na které je uvedeno DIČ ?
v zákoně je to příliš všeobecně, mě nic neříkající !!!
Vím že můj dotaz zní hloupě, ale nikdo mi doposud nebyl schopen přesně říci,co musím splňovat.