Re: dovoz z USA
Děkuji za odpověď, jsem plátce jen nevím když je datum vystavení faktury např. 26.6.08 - tak ho k tomuto dni vynásobím kurzem národní banky? Potom mám JSD z data např. 2.7.08 - tak nevím jestli ho znovu přepočítám kurzem ČNB ke dni 2.7.08 + připočtu clo nebo beru přepočtenou cenu faktury z toho 26.6.08
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 7. 2008 7:50
prosím o radu - dovezla jsem drobný majetek z USA - Americká firma mi zaslala fakturu na drobný majetek + dopravu + ostatní náklady. Osvobodila mi tuto fakturu od DPH. Nevím ale přesně jak mám účtovat. Vezmu datum vystavení faktury - k tomuto datu si najdu kurz ČNB a vynásobím tím celkovou cenu faktury? Potom byl majetek proclen - bylo vypočteno clo - a zase nevím - ke dni vystavení jednotného správního dokladu budu účtovat celkovou cenu faktury + clo - z této ceny vypočtu DPH - to odvedu a zároveň si ho znárokuj?
Předem děkuji za odpovědi