Vznik nároku na důchod.. nestihli jsme..

• (neregistrovaný)

23. 7. 2008 9:17

Dobrý den, prosím vás o radu, mám prvního důchodce :))
    Dne 25.7.2008 mu vzniká nárok na důchod - pochopila jsem správně, že tedy k 24.7.2008 ukončíme PP (odhláška, zápočťák, ELDZ) a znovu ho přihlásíme na dobu určitou 1 rok (přihláška, nová prac.smlouva).
    Nebude nějaký problém, že nezažádal s předstihem? A je to takhle v pořádku? díky moc za rady!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 7. 2008 9:36

baba (neregistrovaný)

Re: vznik nároku na důchod.. nestihli js
      To že mu vzniká nárok na důchod ještě nic neznamená. On se musí rozhodnout, co bude dál. Třeba o důchod ani zatím jnebude žádat a bude pracovat tzv. na procenta. To neděláte nic. Když se rozhodne jít do důchodu, možná požádá o ukončení pracovního poměru, pokud bude chtít dál pracovat a zaměstnavatel s tím bude souhlasit změníte mu PP z doby neurčité na dobu určitou, nejvýše 1 rok, ale taky třeba na 1 měsíc, pokud ho třeba zaměstnavatel nebude chtít. Končit PP nemusíte, uděláte to dohodou o změně pracovní smlouvy. Ale rozhodnutí, co dál je na pracovníkovi.

• 23. 7. 2008 10:08

Jana (neregistrovaný)

Re: vznik nároku na důchod.. nestihli js
      Omlouvám se, špatně jsem to napsala - zažádat o důchod chce, v podstatě jde o jednatele - takže pro něj se nic nemění - jen budeme psát smlouvy na 1 rok...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).