Re: proplacení dovolené po mateřské
Myslíte kvůli pobírání rodičovského příspěvku? Ten s tím ale vůbec nesouvisí. Vybírání řádné dovolené je pouze věci zaměstnance a zaměstnavatele - pokud včas zaměstnavatele požádala o čerpání řádné dovolené tak, aby bezprostředně navazovala na mateřskou, tak jí zaměstnavatel toto čerpání povolí a dovolenou zaplatí. A pak teprve požádá zaměstnavatele o čerpání rodičovské dovolené.
My jsme malá organizace,tak máme tyhle věci přes sociálku.. takže tam nemusí hlásit,že nastupuje rodičovskou až po vybrání dovolené?Nicméně nás o čerpání dovolené nežádala.. myslela jsem,že se s ní domluvím.. a kdy se potom ta dovolená čerpá?
řeším to prvně.. děkuju
>>>Dobrý den,
>>>
>>>zaměstnankyni skončila 15.7. mateřská dovolená..
>>>nestihla jsem jí upozornit,aby na sociálce
>>>oznámila,že
>>>bude
>>>vybírat dovolenou,než nastoupí na rodičovskou.. dá se
>>>to ještě napravit?
>>>
>>>Děkuju předem za rady.
>>
>>Myslíte kvůli pobírání rodičovského příspěvku? Ten s
>>tím ale vůbec nesouvisí. Vybírání řádné dovolené je
>>pouze věci zaměstnance a zaměstnavatele - pokud včas
>>zaměstnavatele požádala o čerpání řádné dovolené tak,
>>aby
>>bezprostředně navazovala na mateřskou, tak jí
>>zaměstnavatel toto čerpání povolí a dovolenou zaplatí.
>>A pak
>>teprve požádá zaměstnavatele o čerpání rodičovské
>>dovolené.
>
>My jsme malá organizace,tak máme tyhle věci přes
>sociálku.. takže tam nemusí hlásit,že nastupuje rodičovskou
>až po vybrání dovolené?Nicméně nás o čerpání dovolené
>nežádala.. myslela jsem,že se s ní domluvím.. a kdy se
>potom ta dovolená čerpá?
Podívejte se zde do historie, je to tu mnohokrát zejména od p. Jiřky tak podrobně, že víc to už nejde.
>řeším to prvně.. děkuju
Proplatit ne - proplácí se jen při ukončení pracovního poměru, ale čerpat. Zřejmě vám unikl § 218, odst. 3 zákoníku práce, což by neměl.
3) Nemůže-li zaměstnavatel určit čerpání dovolené podle odstavce 1 ani do konce příštího kalendářního roku z důvodu čerpání rodičovské dovolené, určí dobu čerpání této dovolené po skončení rodičovské dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 7. 2008 9:43
Dobrý den,
zaměstnankyni skončila 15.7. mateřská dovolená.. nestihla jsem jí upozornit,aby na sociálce oznámila,že bude vybírat dovolenou,než nastoupí na rodičovskou.. dá se to ještě napravit?
Děkuju předem za rady.