Re: Program Pohoda - nákup dílů valuty a
A bude se vyměřovat dph? Pokud vám to dali s jejich dph, tak to vypadá, že to nepřešlo hranice. My nakupuje v Německu náhr. díly, ale fakturují nám to bez dph. To pak dodaňuji. H.
No to je zřejmé, oni ví, že zboží vyváží do ČR,dle ID kupujícího k fakturaci, ale nákupy za hotové nejsou tak jasné, pokud nakupujete za hotové, musíte asi na vývoz upozornit, jinak nakujeme za hotové jen drobné pomocné nářadí hotovostní doklady jsou s MwSt, ale nic nedodaňuji, přepočítám kurzem pokladny celou hodnotu dokladu tedy vč.DPH. Záleží na hodnotě dovozu,kterou tu vůbec řešíme.
Kolega prostě objednal a nakoupil díly s DPH, asi o tom vůbec nepřemýšlel, že by to mohlo být bez DPH a když jsem mu říkala, aby nám fakturovali bez DPH, tak říkal, že oni s tím mají nějaký problém a nechtějí prý a že zase ale on chce brát ty díly u nich, protože i s MwSt. je to levnější. Takže já to zadám do pokladny jen přepočítané kurzem a dodaňovat nic nebudu, jak píšete, myslela jsem, že je to třeba i když nám fakturují včetně DPH, když jsme to převezli přes hranice. A jinak děkuji za tip na zadávání přes závazky kvůli dodanění, aspoň budu pro příště vědět. Děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 7. 2008 15:26
Dobrý den.
Nakoupili jsme v Německu díly na opravu auta hotově za EURa a doklad je vystaven včetně německé DPH. A já nevím, co s tímto dokladem v účetním programu Pohoda. Snažila jsem se najít v nápovědě a v příručkách, ale nenašla. Jendá se mi o to, že když zadám tento doklad v Pohodě do Pokladny, tak se mi nezobrazí v nabídce Záznam - Vyměřit DPH, který se uvádí v nápovědě, jak tedy mám tento doklad zadat, aby vše bylo správně? Děkuji.