Re: 3 exekuce a minimální mzda
>Dobrý den. Jsem z toho zoufalá. Máme zaměstnance na
>zkrácený PP. Jeho čistá mzda je asi 7500,- Kč. Přišla mu
>exekuce ve výši 46000,- Kč. Tak mu ted z čisté mzdy
>ztrhávám cca 995,- Kč podle toho jak mu vyjde čistá
>mzda. Teď mu přišly další 2 exekuce u obou se píše, že
>jsou nepřednostní. Mám je srážet až po zaplacení té první
>nebo to mám podělit? Je to strašný se v těch papírech
>hrabat a to nám zaměstnanec říkal, že mu jich přijde
>ještě víc! I z VZP a OSSZ, to by se pak jednalo asi o
>přednostní pohledávky, že?! Říkala jsem mu, ať si aspoň
>na to zdravotní a sociální něco posílá, aby viděli
>snahu, ale prostě to je zbytečný. Nechápu takovýhle
>přístup některých lidí... Dana.
Re: 3 exekuce a minimální mzda
Nesouhlasím s paní Irenou OSŘ říká v §280 odst.3, že pořadí je dle data doručení. § 279 OSŘ Vám poradí co je přednostní - patří tam i soc.a zdrav.poj. Takže to pak budete odvádět z druhé zabavitelné třetiny. Z první zabavitelné třetiny budete uhražovat předchozí došlé nepřednostní pohledávky dle jejich pořadí. Až se předcházející nepřepřednostní uhradí pak na přednostní budete srážet zase dle pořadí první i druhou třetinu. Pokud Vám zbyde mzda, která se sráží bez omezení připočtete ji k druhé třetině.
Přeji zdar při počítání, až těch exekuček bude víc půjde to jak po másle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 7. 2008 9:24
Dobrý den. Jsem z toho zoufalá. Máme zaměstnance na zkrácený PP. Jeho čistá mzda je asi 7500,- Kč. Přišla mu exekuce ve výši 46000,- Kč. Tak mu ted z čisté mzdy ztrhávám cca 995,- Kč podle toho jak mu vyjde čistá mzda. Teď mu přišly další 2 exekuce u obou se píše, že jsou nepřednostní. Mám je srážet až po zaplacení té první nebo to mám podělit? Je to strašný se v těch papírech hrabat a to nám zaměstnanec říkal, že mu jich přijde ještě víc! I z VZP a OSSZ, to by se pak jednalo asi o přednostní pohledávky, že?! Říkala jsem mu, ať si aspoň na to zdravotní a sociální něco posílá, aby viděli snahu, ale prostě to je zbytečný. Nechápu takovýhle přístup některých lidí... Dana.