Re: Výše mateřské
Peněžitá pomoc v mateřství (28) týdnů se vypočítává jako nemocenská, takže přítomnost manžela výši neovlivňuje a dle současného zákona ani osamnělá při porodu jednoho dítěte nemá mateřskou delší. Rodičovský příspěvek - tam záleží na období po které si jej necháte vyplácet, jestli třeba rok nebo déle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 7. 2008 9:45
Dobrý den,
ráda bych věděla jestli se mění výše mateřské, když otec mého dítěte má trvalý pobyt jinde než já a já to taky tak nahlásím, i to, že se pouze navštěvujeme a nebydlíme spolu...pokud to tak řeknu, tak mi asi nejspíš řeknou ať se ke mě nastěhuje a nebudu mít nárok na žádné příspěvky že? Po 3 letech bych chtěla jít znovu do práce, zůstane mi tedy mateřská (rodičovská) 7.800,-??
A nezmění se to, když nahlásím, že bydlím spolu tedy bydlíme a nejsme manželé...ještě s námi bude bydlet můj otec, ale ten na to nemá nejspíš vliv...nebo ano? Byt je hlášen na mě..Děkuji