Re: skupinová registrace k DPH?
asi ano .Na školení o tom moc nevěděli, dávali příklad majitele, který má 2 firmy, stavebniny a zednické práce. Stavebniny stále platí, zedníci mají odpočty a vytykačku, když to dají dohromady , tak na tom budou oba vůči FU dobře, ale já bych to účtovat nechtěla.
Ale majitel pokud je fyzická osoba tak i před touto skupinovou registrací platilo, že i když má třeba 5 firem má jedno DIČ. Já účtují sdružení bez právní subjektivity a tam právě platí, že když je jeden plátce DPH musí být i ti ostatní plátci. A právě musím vyplňovat i DPH toho druhého i když je nulové. Takže jestli ta skupinova registrace neplatí právě pro tento případ.
Zkuste se zeptat na FU, všude se mluví o kapitálově, či jinak spojených osob, tak proč by to nešlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 7. 2008 12:53
Může mi někdo vysvětlit co znamená skupinová registrace k DPH? Je to novinka u DPH a jak to čtu - tak nevím přesně co si mám pod tím představit. Znamená to snad, že například sdružení fyzických osob bez právní subjektivity kdy ji tvoří dvě fyzické osoby a každá musí být plátcem DPH (-má své DIČ) -tak teď může mít toto sdružení jedno DIČ?