Skupinová registrace k DPH?

• (neregistrovaný)

24. 7. 2008 12:53

Může mi někdo vysvětlit co znamená skupinová registrace k DPH? Je to novinka u DPH a jak to čtu - tak nevím přesně co si mám pod tím představit. Znamená to snad, že například sdružení fyzických osob bez právní subjektivity kdy ji tvoří dvě fyzické osoby a každá musí být plátcem DPH (-má své DIČ) -tak teď může mít toto sdružení jedno DIČ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 7. 2008 13:02

j (neregistrovaný)

Re: skupinová registrace k DPH?
      asi ano .Na školení o tom moc nevěděli, dávali příklad majitele, který má 2 firmy, stavebniny a zednické práce. Stavebniny stále platí, zedníci mají odpočty a vytykačku, když to dají dohromady , tak na tom budou oba vůči FU dobře, ale já bych to účtovat nechtěla.

• 24. 7. 2008 13:09

Mirena (neregistrovaný)

Ale majitel pokud je fyzická osoba tak i před touto skupinovou registrací platilo, že i když má třeba 5 firem má jedno DIČ. Já účtují sdružení bez právní subjektivity a tam právě platí, že když je jeden plátce DPH musí být i ti ostatní plátci. A právě musím vyplňovat i DPH toho druhého i když je nulové. Takže jestli ta skupinova registrace neplatí právě pro tento případ.

• 24. 7. 2008 13:44

j (neregistrovaný)

Zkuste se zeptat na FU, všude se mluví o kapitálově, či jinak spojených osob, tak proč by to nešlo.

• 24. 7. 2008 13:47

j (neregistrovaný)

http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846C-212B551B/cds/xsl/ceska_danova_sprava_8743.html?year=0

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).