Re: Odvod DPH při zprostředkování úvěru
Já si přesto myslím, že osvobozen není, protože par. 54 hovoří mimo jiné o poskytování úvěrů a peněžních půjček, ale ve 2 odstavci je:Osvobození podle odst. 1 může uplatnit pouze osoba poskytující úvěr. A můj klient úvěr neposkytuje, pouze zprostředkovává.
U toho zprostředkování pojištění si myslím, že by osvobození platit mělo, i když si nejsem jistá tím, že můj klient nemá podepsanou smlouvu o zprostředkování s pojišťovnou ale s jinou zprostředkovatelskou agenturou. Ale pojištění zprostředkovává, tak to risku a DPH z provizí nebudu odvádět. Co vy na to?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
24. 7. 2008 13:53
Poprosila bych o radu: mám klienta, který je plátcem DPH a kromě obchodu ještě uzavírá pro firmu PROFIREAL úvěry. Dozvěděla jsem se, že tyto provize by se neměly zahrnovat do přiznání k DPH, neboť jsou od DPH osvobozeny. Poradíte mi někdo podle jakého předpisu, par. apod? Týká se to osovobození i zprostředkování životních pojištění? Děkuji za odpověď.