Re: Zaměstnanec ve zkušební době - nemoc
Zkušební doba se prodlužuje o dobu, po kterou zaměstnanec v jejím průběhu nekonal práci. Pracovní poměr můžete zrušit jak v původně dohodnuté tříměsíční zkušební době, nebo ve zkušební době takto prodloužené. PN zaměstnance před zrušením prac. poměru ve zkušební době nechrání.
Re: Zaměstnanec ve zkušební době - nemoc
Zrovna ted jsem ze stejneho duvodu ukoncovala PP. Vypoved se posilala postou na dorucenku.
Re: OT: Zaměstnanec ve zkušební době - n
Nemají nárok vyžadovat nějaké sankce, divím se, že jim na to ty firmy skočily. Třídenní lhůta ani nemůže být povinná, protože v případě, že by do konce zkušební doby zbývalo méně než 3 dny by ji ani nešlo splnit. Ve zkušební době může být prac. poměr zrušen kdykoli a jakpak byste to chtěli provést, kdyby běžel předposlední nebo poslední den zkušební doby a firma se rozhodla, že prac. poměr ukončí?
Re: OT: Zaměstnanec ve zkušební době - n
podle mne je to hloupost, spíše by mě zajímalo, kdyby VH napsala, zda se to stalo jim a ZA CO byla udělena sankce nebo to jedna paní povídala ...., protože taková sankce za nedodržení pořádkové lhůty by určitě u soudu nemohla projít, to spíše bylo za něco jiného ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 7. 2008 10:08
Poradí mi někdo prosím? Přijali jsme zaměstnance na dobu neurčitou se zkušební dobou 3 měsíce. Ve druhém měsíci onemocněl, půjde do nemocnice a bude doma nejméně půl roku, možná i déle. Jak je to ze zkušební dobou po tak dlouhé nemoci? Běží pak dále a můžeme rozvázat PP ve zkušební době? Děkuju za radu