Zaměstnanci a služební mobily

• (neregistrovaný)

25. 7. 2008 10:39

Přečetla jsem si diskusi v archivu na toto téma. Ale přesto Vás prosím, můžete mi napsat, jak kdo řešíte z hlediska daně z příjmu i DPH soukromé hovory zaměstnanců ze služebních mobilů?

Zajímá mě nějaké jednoduché řešení. Dalo by se nějak zdůvodnit, kdybychom vše dávali "daňově" (např. směrnice o zákazu používání služebních telefonů pro soukromé účely nebo že stejně platíme měsíční paušál atp.)?

Děkuji za všechny názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2008 11:55

Katuška (neregistrovaný)

Re: zaměstnanci a služební mobily
      My máme stanovený limit hovorného ke každé pracovní pozici (k těm co mají nárok na sl. mobil) a vše do limitu je považováno za služební. Když někdo limit překročí, srážíme částku nad limit ze mzdy. Ale pokud nechcete srážet nic, museli byste soukromé hovory zdaňovat zaměstnancům ve mzdě (byla by to daň i pojistné a pro Vás by to byl normální daňový náklad).

• 25. 7. 2008 12:15

Zlatka (neregistrovaný)

U nás to vedem takto:
      PF je daňově účinná včetně odečtu DPH, dle podrobného výpisu si zaměstnanci před soukromé číslo uvedou * a všechny soukromé hovory jsou na PF uvedeny zvlášť bez DPH, které zdaním 19 % DPH a do pkladny zaplatí zaměstnanci platbu za soukromé hovory, je to rychlé a přehledné

• 25. 7. 2008 13:04

j. (neregistrovaný)

Děláme to stejně, jen nesouhlasím s tím, že to je rychlé. Je to každý měsíc pěkná pakárna. Už to děláme skoro 2 roky, tak teď "zkouším" daňaře, jestli by neprošel paušál. (dle průměru za min. 12měsíců a případných tarifových změn )

• 25. 7. 2008 17:37

zdv (neregistrovaný)

děkuji
      Díky Vám všem a krásný víkend!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).