Průměrný měsíční čistý výdělek

• (neregistrovaný)

28. 7. 2008 8:07

Dobrý den,
    prosím o radu, protože se nějak nemůžu dopočítat a sejít se s naším mzdovým programem. Spočítala jsem průměrný hrubý výdělek za poslední tři měsíce, který činí 17380,- Kč. Dočetla jsem se, že z toho se odečte záloha na daň z příjmu fyz.osob, pojistné socilání a zdravotní vypočtených podle podmínek a sazeb platných pro zaměstnance v měsíci, v němž se čistý průměrný výdělek zjišťuje. Nevím, jak tomu mám rozumnět. Můžete mi napsat někdo postup? Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2008 12:55

jarka M (neregistrovaný)

Re: Průměrný měsíční čistý výdělek
      Průměrný hrubý máte s počítačem stejný? Jinak určitě do čistého dopočítat stejně jako každou jinou mzdu, kterou by jste ten měsíc pracovníkovi počítala.
      17380hr- 1391SZ- 783ZP=15206
      superhrubá 23463 = 23500*15% =3525 daň -odpočet2070 =1455 daň ke sražení
      mezisoučet 15206-1455= 13751 čistá

• 28. 7. 2008 14:05

Jana (neregistrovaný)

Hrubý mám s počítačem stejný, a čistého mi vyšlo stejně jako Vám. Nechápu, proč mi na zápočťáku vyjíždí 11 681,- Kč. Každopádně si zkusím vyjet ještě nějakého jiného zaměstnance a porovnat to s mým výpočtek a kdyžtak budu volat do Stratosu. Používáme totiže úč.software Step od firmy Stratos. Děkuji za radu, už jsem z toho byla zmatená a potřebovala jsem si to ověřit. Díky.

• 28. 7. 2008 14:55

xy5 (neregistrovaný)

průměrný hrubý výdělek spočítáte za poslední čtvrtletí, tzn., že se nemusí jednat o poslední 3 měsíce (Zák.práce)
      hrubý/čistý příjem se uvádí k příloze k potvrzení o zaměstnání (ZL) - na žádost zam-ce
      je možné, že už máte zam-ce uzavřeného a nepočítají se Vám slevy na daně (na poplatníka apod.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).