Re: Průměrný měsíční čistý výdělek
Průměrný hrubý máte s počítačem stejný? Jinak určitě do čistého dopočítat stejně jako každou jinou mzdu, kterou by jste ten měsíc pracovníkovi počítala.
17380hr- 1391SZ- 783ZP=15206
superhrubá 23463 = 23500*15% =3525 daň -odpočet2070 =1455 daň ke sražení
mezisoučet 15206-1455= 13751 čistá
Hrubý mám s počítačem stejný, a čistého mi vyšlo stejně jako Vám. Nechápu, proč mi na zápočťáku vyjíždí 11 681,- Kč. Každopádně si zkusím vyjet ještě nějakého jiného zaměstnance a porovnat to s mým výpočtek a kdyžtak budu volat do Stratosu. Používáme totiže úč.software Step od firmy Stratos. Děkuji za radu, už jsem z toho byla zmatená a potřebovala jsem si to ověřit. Díky.
průměrný hrubý výdělek spočítáte za poslední čtvrtletí, tzn., že se nemusí jednat o poslední 3 měsíce (Zák.práce)
hrubý/čistý příjem se uvádí k příloze k potvrzení o zaměstnání (ZL) - na žádost zam-ce
je možné, že už máte zam-ce uzavřeného a nepočítají se Vám slevy na daně (na poplatníka apod.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 7. 2008 8:07
Dobrý den,
prosím o radu, protože se nějak nemůžu dopočítat a sejít se s naším mzdovým programem. Spočítala jsem průměrný hrubý výdělek za poslední tři měsíce, který činí 17380,- Kč. Dočetla jsem se, že z toho se odečte záloha na daň z příjmu fyz.osob, pojistné socilání a zdravotní vypočtených podle podmínek a sazeb platných pro zaměstnance v měsíci, v němž se čistý průměrný výdělek zjišťuje. Nevím, jak tomu mám rozumnět. Můžete mi napsat někdo postup? Předem děkuji.