Re: SRÁŽKOVÁ DAŇ UHRAZENÁ v SR
V průběhu roku 341/A a na základě potvrzení ze strany slovenského berňáku, že daň byla uhrazena (předpokládám, že Vám ho odběratel zašle) budete moct ve svém přiznání k dani z příjmů tuto částku nebo alespoň její část uplatnit (snížit svoji daňovou povinnost tady).
Děkuju Vladimíre,
přesně tak jsem to i udělala.
V průběhu roku jsme platili zálohy. Daňová poradkyně po přepočtu základu daně metodou vynětí příjmů snížila odvodovou povinnost o uhrazené zálohy a český FÚ pak vrátil přeplatek daně právě ve výši rozdílu "českých záloh". Ty odvedené na Slovensku mi na 341 "zbyly". Tady je ten problém, se kterým si nevím rady.
Nějak tomu nerozumím. V přiznání jste měli vyplnit Samostatnou přílohu č. 1. II. oddílu, jejíž součet se Vám měl projevit na řádku 320 přiznání. Při zaúčtování daně z příjmů Vám v interním dokladu měly přibýt dva řádky:
- odúčtování částky sražené daně 341/A/D
- zaúčtování stejné částky na úhradu své daňové povinnosti (341/MD). A nikde nic nezbývá.
Pane Vladimíre,
přesně tak jsem to měla připravené. Poté, co jsem rozebrala daňové přiznání mi vyšlo, poradkyně nezapočítala daň na Slovensku do celkové částky záloh. Proto mi tam částka přebývá. Pouze přiložila potvrzení od SK FÚ.
Mockrát děkuju za potvrzení, že jsem to měla dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 7. 2008 10:38
Dobrý den,
pomůže mi někdo se zaúčtováním srážkové daně odvedené na Slovensku, o kterou si zahraniční partner snížil úhradu námi vystavené faktury?
Moc děkuju za radu