Těhotenství před nástupem do zaměstnání

• (neregistrovaný)

28. 7. 2008 11:22

Dobrý den.
    1.9.2008 bych měla nastoupit po rodičovské dovolené do práce.
    Ale nyní jsme zjistila, že jsem těhotná.
    Na personálním mi poradili, abych šla na PN, a toho 1.9. přinesla neschopenku. Že pak budu stále jako zaměstnanec firmy.
    Můžete mi prosím poradit, jestli je to možné takhle udělat?
    Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2008 13:03

Katuška (neregistrovaný)

Re: těhotenství před nástupem do zaměstn
      O PN rozhoduje lékař, nikoli personální oddělení či Vy. Nicméně pokud ji lékař uzná, zůstanete zaměstnancem firmy (V době PN Vás nemohou vyhodit). Pokud však nemáte zdravotní komplikace, můžete stejně dobře nastoupit do práce a pak jít na mateřskou, aniž byste zneužívala nemocenské dávky, které díky takovému jednání za nějaký čas asi zruší úplně...

• 28. 7. 2008 16:06

yy (neregistrovaný)

personalistu, který vám tohle radil bych přerazila nebo mu přála ať Jullínkovy reformy na něj dopadnou co nejvíc.

• 29. 7. 2008 12:06

katka (neregistrovaný)

Dobrý den.
      Moc se omlouvám. Neuvedla jsem, že můj zdravotní stav vyžaduje být v těhotenství doma. Jen jsem si nebyla jistá, jestli můžu jít na PN nebo mám dát výpověď.

• 29. 7. 2008 12:11

baba (neregistrovaný)

No to je ale zásadní informace,potom samozřejmě budete na PN a budete dále v prac. poměru. Není důvod dávat výpověď. Ať vám to dobře dopadne.

• 29. 7. 2008 12:12

Jiřka (neregistrovaný)

Den po 3. narozeninách dítěte máte nastoupit do zaměstnání. Pokud budete práce neschopná, tak Vám lékař vystaví neschopenku a do práce nenastoupíte a budete zřejmě marodit až do nástupu na mateřskou. Pokud budete tedy mít svoji nepřítomnost v práci omluvenou tou neschopností, pak bude samozřejmě všechno v pořádku. Vy zůstáváte nadále zaměstnancem, nastoupíte na mateřskou, pak můžete požádat o čerpání řádné dovolené a pak zase požádáte o rodičovskou dovolenou nejdéle do 3 let toho nejmladšího dítěte..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).