Špatně vypočítaná mzda?

• (neregistrovaný)

28. 7. 2008 12:57

Prosím Vás, zjistila jsem, že jsem špatně spočetla přesčasové hodiny a odpracované hodiny za-nci v měsíci leden. Mohu teď jen opravit výplatnici a poslat opravené přehledy na OSSZ a ZP? Ještě nikdy jsem to neudělala a neopravovala. Nebudu tím provokovat ke kontrole?Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2008 13:26

jarka M (neregistrovaný)

Re: Špatně vypočítaná mzda?
      Pokud opravítě zpětně lednové výplatnice pak máte nedoplatek!
      bude penále. Spočítala bych dlužnou částku a vyplatila v běžném měsíci, pracovník by z textu na pásce měl poznat, že je to oprava nebo doplatek mzdy.

• 28. 7. 2008 13:43

Katuška (neregistrovaný)

Jestli vybíral ve 2.čtvrletí dovolenou, nebo byl kdykoli od února v PN, pak měl i špatně vypočtené průměry. Pokud byste tedy ten leden opravila, měla byste opravit i toto, protože oba průměry (pro náhrady i pro nemoc) můžou být teď jiné.

• 28. 7. 2008 15:06

xy5 (neregistrovaný)

neumím si dobře představit, jak byste nyní chtěla opravovat lednové mzdy, já bych spočítala, jak měla mzda vypadat v lednu a nyní bych to doplatila pod těmi druhy mezd, kterými mělo být zaplaceno /pokud se týká zam-ce, který už u Vás nepracuje, tak mu to také zaplatíte, jen musíte danit bez podepsaného daň.prohl. a na ELDP uvést další řádek OP+ a VZ, to, co nyní zaplatíte)
      na průměr se mu to objeví v příštím čtvrtletí (na dovolenou) a na nemoc v příštích 12 kal.měs.
      tím, že to nyní doplatíte, tak budete mít i správně hlášení na ZP, SP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).