Kuriozita

• (neregistrovaný)

28. 7. 2008 14:53

Dobrý den, mám nového klienta, který 4 roky podnikal při zaměstnání s tím, že se mu o daně starají rodiče. Bohužel se nikdo nestaral a nyní chce vše dohonit. Takže zpětně daňové přiznání + přehledy pro zdravotní pojišťovnu a SSZ? A asi ho čeká tučné penále od Fú. Prosím o Váš názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2008 15:14

j. (neregistrovaný)

Re: Kuriozita
      Také mám jednu slečnu, která dělá daňové přiznání jednou za dva roky ( tedy vždycky samozřejmě dvě ). Pak to potřebuje honem, honem.
      Ale nepochopila jsem, na co se ptáte. Názor na co chcete slyšet (tedy číst)?

• 28. 7. 2008 15:54

Andrea (neregistrovaný)

Zajímalo mě, jestli se s tím už někdo setkal, jestli je vůbec možné to dát dohromady. Jde o hospodu, vedeny jsou pouze výdaje, o tržbách ani zmínka...

• 29. 7. 2008 9:47

j. (neregistrovaný)

Kdysi jsem to taky dělala. Šlo ale o fyzickou osobu, která měla příjmy jen přes účet, takže jsem se snažila dohledat doklady podle stejných čísel účtů - dost jich chybělo, něco se nepodařilo dohledat vůbec. Navíc dodavatelské firmy neřičely nadšením, když jsem po nich chtěla za 3roky zpět vyhledat a poslat opisy všech faktur vystavených na onoho podnikatele. Můžu Vám říct, že to byla mravenčí práce a z výsledku jsem moc uspokojení neměla. Z toho co uvádíte bych se skoro bála, že se to zodpovědně udělat nedá.

• 29. 7. 2008 12:00

MM (neregistrovaný)

Také jsem to už zažila, pán se probudil, až když mu FÚ poslal výzvu a dělali jsme přiznání 3 roky zpátky. Byla to úžasná laskomina:))
      Samozřejmě, že nešlo jen o přiznání, musela jsem udělat i evidenci, která jaksi neexistovala. Příjmy v hotovosti, faktury za materiál jakž takž všechny, ale dát to dohromady bylo docela na palici:))
      U té vaší hospody budete samozřejmě dát dohromady tržby, bez těch těžko vymyslíte, co se bude danit. Pokud nejsou denní tržby, tak se alespoň chyťte ceníků (musí je archivovat) a podle nakoupeného zboří dopočítejte. Denní tržby musíte vytvořit, rádi to z FÚ kontrolují. Docela vás lituju, hospodu mám a neumím si představit patlat něco 3 roky zpátky.

• 30. 7. 2008 8:42

Andrea (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi a ještě prosím o jednu věc - co zdravotní a sociální pojištění? Ten můj klient byl přitom zaměstnán, ale přesto budu muset nejspíš podat zpětně i přehledy. Formuláře se mění, seženu ty staré někde na internetu, nebo osobně na SSZ a ZP?

• 30. 7. 2008 12:40

MM (neregistrovaný)

přehledy musíte samozřejmě podat, pokud nemáte staré tiskopisy v účetním SW, tak velmi pravděpodobně je budou mít příslušné úřady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).