Re: Kuriozita
Kdysi jsem to taky dělala. Šlo ale o fyzickou osobu, která měla příjmy jen přes účet, takže jsem se snažila dohledat doklady podle stejných čísel účtů - dost jich chybělo, něco se nepodařilo dohledat vůbec. Navíc dodavatelské firmy neřičely nadšením, když jsem po nich chtěla za 3roky zpět vyhledat a poslat opisy všech faktur vystavených na onoho podnikatele. Můžu Vám říct, že to byla mravenčí práce a z výsledku jsem moc uspokojení neměla. Z toho co uvádíte bych se skoro bála, že se to zodpovědně udělat nedá.
Re: Kuriozita
Také jsem to už zažila, pán se probudil, až když mu FÚ poslal výzvu a dělali jsme přiznání 3 roky zpátky. Byla to úžasná laskomina:))
Samozřejmě, že nešlo jen o přiznání, musela jsem udělat i evidenci, která jaksi neexistovala. Příjmy v hotovosti, faktury za materiál jakž takž všechny, ale dát to dohromady bylo docela na palici:))
U té vaší hospody budete samozřejmě dát dohromady tržby, bez těch těžko vymyslíte, co se bude danit. Pokud nejsou denní tržby, tak se alespoň chyťte ceníků (musí je archivovat) a podle nakoupeného zboří dopočítejte. Denní tržby musíte vytvořit, rádi to z FÚ kontrolují. Docela vás lituju, hospodu mám a neumím si představit patlat něco 3 roky zpátky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 7. 2008 14:53
Dobrý den, mám nového klienta, který 4 roky podnikal při zaměstnání s tím, že se mu o daně starají rodiče. Bohužel se nikdo nestaral a nyní chce vše dohonit. Takže zpětně daňové přiznání + přehledy pro zdravotní pojišťovnu a SSZ? A asi ho čeká tučné penále od Fú. Prosím o Váš názor.