Re: Zrušení 50 haléřů - info ČDS
Také z toho článku nejsem nejchytřejší.
Takže si budu muset změnti způsob zaokrouhlení v počítači?
Nyní třeba vystavím prodejku:
základ 5 040,-
DPH 19% 957,60
zaokrouhlení 0% 0,40
celkem 5 998,-
A od září:
základ 5 040,-
DPH 19% 958,-
celkem 5 998,-
A nebo to DPH nechat 957,60 a po zaokrouhlení přepočítat znovu DPH shora koeficientem??
A nějak nemůžu pochopit poslední větu:
Podle zákona o DPH se rozdíl vzniklý zaokrouhlením při výpočtu daně podle § 37 zákona o DPH do základu daně nezapočítává.
jé, to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Minulý týden jsem ten článek četla snad stokrát a už jsem pochybovala o své inteligenci, protože jsem nepochopila to zaokrouhlování daně. Už se vidím, jak vracím pokladní doklady, kde bude vyčísleno DPH jinak ...
U dokladů v hotovosti budu DPH zaokrouhlovat na koruny, u bezhotovostních plateb na halíře. Tu poslední větu jsem pochopila tak že se týká pouze toho posledního odstavce: pokud bych vycházela z ceny bez daně, pak k ní připočtu DPH, to zaokrouhlím na koruny a z celkové ceny znovu vypočtu DPH a neměním již
základ daně. Rozdíl by tam stejně byl max. koruna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 7. 2008 14:04
Posílám odkaz na Českou daňovou správu ohledně zrušení 50 haléřů. Chápu dobře že se bude zaokrouhlovat DPH na Kč. Tedy daň !!! Daňové doklady za hotové budou vypočítávát DPH v celých korunách. Jsem z toho v šoku. Bude to tak???
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846C-B4349686/cds/xsl/legislativa_metodika_8746.html?year=0