Re: přivýdělek v době nezaměstnanosti?
ne, ale nesmíte pracovat tzv. "načerno" - to byste byl sankcionován Vy i zam-tel
můžete si vydělat do 4000Kč/hrubého/měs. (to právě musíte dokládat) a potom budete mít nárok i na podporu v nezaměstnanosti (pokud si vyděláte více nebo to nenahlásíte na ÚP, tak Vás mohou z ÚP vyškrtnout a odebrat příp. podporu v nezaměstnanosti)
nemyslím si, že by musel mít souhlas ÚP, pokud si zařídí nekolidující zaměstnání. Jde jen o povinnost toto zaměstnání nahlásit na ÚP a nesmí být na překážku, pokud by ÚP vám práci nabídl, ale že by ÚP MUSEL dát souhlas s vaším zaměstnáním, to je dle mého názoru hloupost. Vy musíte dodržet povinnost v příslušné lhůtě toto ohlásit na ÚP a pokud se jedná o DPČ či DPP, pak nepřesáhnout 4000 hrubého/měsíc anebo pokud by to byl pracovní poměr, pak méně než. polovina stanovené týdenní pracovní doby v organizaci a taktéž max. 4000hrubého/měsíc
za nepřesnou moji odpověď se omlouvám, myslela jsem, že zam-ec musí mít souhlas ÚP, ale možná stačí jen oznámit, že nastupujete na DoPP (nechci se přít)
ta částka je daná zákonem - tzn., výdělek do poloviny stanovené minim. mzdy (v součastnosti tedy 4000Kč/hrubého) a do poloviny stanovené prac. doby
pokud překročíte, tak nebudete již vedený na ÚP (z DoPP se nesráží ZP, takže na to pozor - když jste vedený na ÚP, je za Vás plátcem ZP stát)
Alespoň den předem oznámíte, že nastupujete do práce, poté předložíte smlouvu a po zúčtování mzdy doložíte potvrzení od zaměstnavatele o skutečném hrubém výdělku. U DOPP se nesleduje ta polovina prac. doby, pouze ten maximální měsíční výdělek.
ano, to jsem psala - u DPP a DPČ se sleduje výdělek a u pracovního poměru (a služebního poměru) , pokud je činnost vykonávána v rozsahu kratším než polovina stanovené týdenní pracovní doby a měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy. Ptal jste se, co se stane, když překročíte výdělek - vyřadí vás z evidence, protože nesplníte podmínku vedení a zařazení do evidence, takže si to ohlídejte - není povinnost zaměstnavatele vám hlídat výdělek, pouze se s ním (mzdovou účetní) můžete domluvit, hlavně je to ve vašem zájmu :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 7. 2008 20:11
Mám dotaz, podal jsem výpověď, lhůta končí 31.7.2008. Do tří dnů po té se budu registrovat na úřadu práce. Pak chci nastoupit na dohodu o provedení práce u jedné firmy, musím to na úřadu nějak hlásit?