Re: ukončení studia-prosím mzdové
Nedělejte si s tím takovou hlavu...., obzvlášť když zam-ci je to jedno. Nechte si od něj potvrdit, že od července nebude uplatňovat a neuplatňujte. A jestli někdy dorazí s dokladem, myslím, že můžete slevu dodatečně uplatnit v ročním zúčtování.
>>>Dobrý den,
>>>zaměstnanec mi oznámil,že jeho syn ukončil v červnu
>>>studium na Vysoké škole.Požádala jsem ho o doklad o
>>>ukončení studia nebo kopii diplomu a hlavně o
>>>datum,kdy se
>>>jeho syn příhlásil na ÚP nebo podepsal smlouvu do
>>>zaměstnání.Bohužel mi není schopen odpovědět,ani nic
>>>nedonesl.Prý je syn v Praze a nevídají se.
>>>Řekl,že mám slevu na dani na dítě ukončit.Jak mám v
>>>takovém případě postupovat-slevu na dítě za červenec
>>>uplatňovat nebudu,dokud mi nedodá nějaké
>>>potvrzení....
>>>doporučovala jsem mu,že když syn nastoupí na ÚP třeba
>>>3.7.,má nárok na slevu ještě za měsíc
>>>červenec...bohužel nemá zájem.
>>>Slevu mu můžu dodatečně uplatnit v ročním
>>>zúčtování?co
>>>když mi nedodá žádný doklad...prosím o pomoc.
>>>Děkuji
>>
>>Nedělejte si s tím takovou hlavu...., obzvlášť když
>>zam-ci je to jedno. Nechte si od něj potvrdit, že od
>>července nebude uplatňovat a neuplatňujte. A jestli
>>někdy
>>dorazí s dokladem, myslím, že můžete slevu dodatečně
>>uplatnit v ročním zúčtování.
>Děkuji za pomoc...zbytečně se tím trápím
Jo, znám to. Člověk to pro ně chce udělat co nejlíp, aby nepřišli zbytečně o peníze, má s tím plno starostí, stará se i o věci, o které by nemusel a nakonec Vám dotyčřný řekne ---- a to je jedno. Tak se snažim problémy zaměstnanců nechat jim a řešit jen své, které musím. A někdy se to i vede :)
>
Taky to znám - dokonce vám někdy i řeknou - co je vám do toho... A mají vlastně pravdu :-)). V situaci tazatelky se dokonce nabízí otázka, jak je to se společnou domácností, když se nevídají. Ale taky mám zkušenost, že kdo se moc ptá, moc se dozví. Pokud jde o datum ukončení studia, často se za ukončení studia považuje promoce, a ne vykonání státní závěrečné zkoušky. Mám docela dobrou zkušenost s jednáním přímo se studijním oddělením školy - na internetu se dá najít kontaktní e-mail, a vždycky mi ochotně a obratem odpověděli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 7. 2008 7:57
Dobrý den,
zaměstnanec mi oznámil,že jeho syn ukončil v červnu studium na Vysoké škole.Požádala jsem ho o doklad o ukončení studia nebo kopii diplomu a hlavně o datum,kdy se jeho syn příhlásil na ÚP nebo podepsal smlouvu do zaměstnání.Bohužel mi není schopen odpovědět,ani nic nedonesl.Prý je syn v Praze a nevídají se.
Řekl,že mám slevu na dani na dítě ukončit.Jak mám v takovém případě postupovat-slevu na dítě za červenec uplatňovat nebudu,dokud mi nedodá nějaké potvrzení....
doporučovala jsem mu,že když syn nastoupí na ÚP třeba 3.7.,má nárok na slevu ještě za měsíc červenec...bohužel nemá zájem.
Slevu mu můžu dodatečně uplatnit v ročním zúčtování?co když mi nedodá žádný doklad...prosím o pomoc.
Děkuji