Podpora v nezaměstnanosti?

• (neregistrovaný)

30. 7. 2008 17:45

Dobrý den,
    minulým rokem jsem odmaturovala a 5.10.2007 jsem nastoupila do mého stávajícího zaměstnání.Nyní uvažuji o podání výpovědi, a proto bych se chtěla zeptat, zda bych měla nárok na podporu v nezaměstanosti, pokud podám výpověď k 1.9.2008(první tři měsíce 60% ze mzdy)?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 7. 2008 17:49

Renata (neregistrovaný)

Re: Podpora v nezaměstnanosti?
      Pokud podáte výpověď, nejdříve vám poběží 2měsíční výpovědní doba. Během této doby byste si mohla najít novou práci. Pokud se tak nestane, po skončení PP se přihlásíte na ÚP a budete mít nárok na podporu v nezaměstnanosti, vzhledem k tomu, že v uplynulých 3 letech jste byla rok (sociálně pojištěna(do této doby se počítá i studium, max. však 6 měsíců)

• 30. 7. 2008 18:01

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Podpora v nezaměstnanosti?
      Také jsem toho názoru, že uvažování typu "teď skončím a odpočinu si na pracáku" není to pravé. Podporu mají pobírat lidé, kteří o práci přišli, aby nebyli bez prostředků, než si najdou práci jinou a ne ti, kteří práci mají. Ti by se nejprve měli poohlížet po práci jiné a ne nejprve uvažovat o podpoře. Nicméně - pokud splníte podmínky k pobírání podpory - je první 3 měsíce 50% z čisté průměrné měsíční mzdy, další 3 měsíce 45%. V rekvalifikačním programu je 60%. pokud se Vám podaří prokazatelně předat výpověď dnes nebo zítra, Váš prac. poměr skončí 30.9. Pokud výpověď bude zaměstnavateli doručena v srpnu, prac. poměr Vám skončí 31.10. Pokud budete chtít skončit dříve (třeba toho 31.8.), musíte se s ním jedině dohodnout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).