Re: zkrácená pracovní doba - hodiny naví
Moc se omlouvám, ale i v případě měsíční mzdy y jí ty hodiny mohly chyět? Tomu moc nerozumím, ona chodí každý týden 2 dny, ale někdy se ten týden láme v průěhu. Takže někdy má odpracováno 10 dnů, někdy 9 dnů a pořád má výplatu 9.000,--
Nezlote se, já jsem začátečník a ráda si nechám poradit. Takže je to špatně, že má pokaždé 9.000, nebo jste myslela například to, že některý týden přijde jenom 1 den, a tak by se jí to mohlo převést?
S tím příplatkem je mi to jasné, už jsem některé diskuze na toto téma pročetla, tak jsem pochopila.
Děkuji Vám za trpělivost.
Musíte jí zaplatit za každou odpracovanou hodinu, takže vždy spočítejte, kolik měla v tom měsíci odpracovat hodin podle svého úvazku. Pak podělíte 9000 těmito hodinami a vynásobíte skutečně odpracovanými. Přesčasový příplatek jí ale nenáleží, ten by jí náležel až pokud by odpracovala hodiny nad plný úvazek.
Takže i v případě měsíčního tarifu je to pokaždé jinak? Vždyť ostatní zam-ci také pracují každý měsíc jiný počet dnů, někdy 20, jindy 22, a hrubá mzda vychází vždy stejně. (pokud nemají doměnu nebo dovolenou) Tak teď nevím..... normálně mi to tak leze z programu. Napíšete mi ještě prosím? Jestli to dělám blbě, tak to je průšvih.
>
>>>Moc se omlouvám, ale i v případě měsíční mzdy y jí ty
>>>hodiny mohly chyět? Tomu moc nerozumím, ona chodí
>>>každý týden 2 dny, ale někdy se ten týden láme v
>>>průěhu.
>>>Takže někdy má odpracováno 10 dnů, někdy 9 dnů a
>>>pořád
>>>má výplatu 9.000,--
>>>Nezlote se, já jsem začátečník a ráda si nechám
>>>poradit. Takže je to špatně, že má pokaždé 9.000,
>>>nebo
>>>jste
>>>myslela například to, že některý týden přijde jenom 1
>>>den, a tak by se jí to mohlo převést?
>>>
>>>S tím příplatkem je mi to jasné, už jsem některé
>>>diskuze na toto téma pročetla, tak jsem pochopila.
>>>Děkuji Vám za trpělivost.
>>
>>Musíte jí zaplatit za každou odpracovanou hodinu,
>>takže vždy spočítejte, kolik měla v tom měsíci
>>odpracovat
>>hodin podle svého úvazku. Pak podělíte 9000 těmito
>>hodinami a vynásobíte skutečně odpracovanými.
>>Přesčasový
>>příplatek jí ale nenáleží, ten by jí náležel až pokud
>>by odpracovala hodiny nad plný úvazek.
>
>Takže i v případě měsíčního tarifu je to pokaždé
>jinak? Vždyť ostatní zam-ci také pracují každý měsíc jiný
>počet dnů, někdy 20, jindy 22, a hrubá mzda vychází
>vždy stejně. (pokud nemají doměnu nebo dovolenou) Tak teď
>nevím..... normálně mi to tak leze z programu.
>Napíšete mi ještě prosím? Jestli to dělám blbě, tak to je
>průšvih.
Děláte to dobře, pokud odpracuje to, co má podle úvazku odpracovat. I ostatní zaměstnanci mají každý měsíc jiný průměr na hodinu - podle počtu prac.dní. Propočítáváte pouze pokud mají nějaké náhrady, přesčasy,nemoc...Myslím, že pokud má paní ve smlouvě 2 dny v týdnu, mě by se s ní její nadřízený domluvit, jak ten den navíc, zda zaplatit nebo NV v příštím měsíci.
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 8. 2008 10:58
Dobrý den,
pracovnice má ve smlouvě 2 dny v týdnu, měsíční tarif 9.000,--, když však odpracuje vyjímečně 3 dny v týdnu, tak se jí ty hodiny navíc proplácí průměrem?
Jde mi totiž o to, že když pracuje např. po + čt, tak v některém měsíci odpracuje 9 dní, protože ten měsíc končí třeba ve středu, a jiný měsíc 10 dní. To je mi jasné. Jenže jednou vyjímečně přišla i ve středu, tak ude mít víc než 9,000,-- Kč, že?
Už z toho blbnu, tak vám moc děkuji.
Petra