Re: faktura za srážkovou vodu
Obraťte se na Vodovody a kanalizace s reklamačním dopisem, kde uvedete, že žádná kanalizace na pozemku, kde podnikáte, není. A žádejte zaslání dobropisu k neoprávněně vyfakturovanému stočnému za dešťovou vodu. Měli by vám vyhovět. Do doby veřešoní celého problému ale budete muset FA zaplatit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 8. 2008 13:30
Dobrý den,
před nedávnem jsem si otevřela v jednom městečku prodejnu a nyní mi přišla od vodovodů a kanalizací faktura za vodné+stočné (cca 300,-Kč) + za srážkovou vodu nějkých 1200 Kč. Když jsem zjišťovala, co to znamená, tak mi bylo sděleno, že tuto položku hradí v tomto městečku pouze podnikatelé a je to za to, jak naprší a okapem se to dostane do kanalizace - problém je ale i v tom, že se tam kanalizace teprve dělá, takže se tato srážková voda vsákne zatím do země. Celá tato fakturace mě přijde absurdní, abych platila za déšť..... Docela by mě zajímal Váš názor a hlavně jestli se toto vůbec může fakturovat......
Děkuji