Re: Jakou smlouvu uzavřít s vnučkou
pokud chcete mít vše, co se týká zákonů v pořádku, potom s ní dojednejte dohodu o provedení práce (do 150 hod./rok), pokud ona nemá jiného zam-tele, potom ať podepíše daň.prohlášení, budete jí uplatňovat slevu na poplatníka - 2070 Kč, slevu na studenta - 335 Kč (musí doložit potvrz. o studiu)
z DoPP se nesráží zdravotní ani sociální pojištění
nevím, jestli nemusí mít vnučka nějaký zdravotní průkaz, pokud pracuje v potravinářství
Re: Jakou smlouvu uzavřít s vnučkou
Uděla bych dohodu o provedení práce, neodvádělo by se tak soc. ani zdravotní, ale přihlašte se na FÚ k odvodu daně ze závislé činnosti a k zvláštní sazbě daně (tzv.dani srážkové). Budete muset každy rok udělat roční hlášení na FÚ i když bude nulové. Tedy např., že vnučka podepíše daňové prohlášení a po uplatnění odpoč.položky nevyjde k odvodu žádná daň. Nejnižší odměna je věcí dohody, ale na dpp dáváme 50,-na hod, pokud je práce odvedena bezvadně dáváme odměnu. Dobu napište od ......do 31.12.2008 , do vyčerpání max. 150 hodin za rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 8. 2008 8:13
Mám letní cukrárnu a vnučka mi občas vypomůže v prodejně. Aby bylo uděláno všem nařízením za dost, měla bych mít s ní asi uzavřenou nějakou smlouvu- jakou a v jakém rozsahu. Také jak je to se zdaněním její odměny a jakou nenižší odměnu lze do smlouvy napsat. Pracuje jen občas v neděli max. 4 hodiny. Nikdy jsem žádnéh zaměstnance neměla a s pracovním právem-lze-li to tak nazvat, nemám žádné zkušenosti.
Děkuji předem za odpověď a radu.