Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
4. 8. 2008 9:29
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda lze zaměstnat starobního důchodce (loňského, do důchodu šel 26.1.07) na dohodu o prac.činnosti, jelikož bude chodit pravidelně a co všechno z toho plynne? Přihlásím jej kódem PD na zdrav.pojišťovnu, přihlášku pošlu i na Sociálku .Pokud podepíše prohlášení, bude daň klasická 15%, přičemž mu budu moci uplatnit slevu na poplatníka. ZP bude z dosaženého příjmu (nic se nedosráží), pokud mi donese doklad o tom, že je strarobní důchodce (plátcem je za něho stát) a SP také. Po ukončení dohody o prac.činnosti ho odhlásím u ZP a SP a vystavím potvrzení o výši příjmu, ELDP nevystavím, protože už v důchodu je. Je to tak správně? Nebo jsem na něco zapomněla? Prosím moc moc o radu!!! Díky Klára