Re: ukončení studia-čestné prohlášení
kromě toho v prohlášení je zvláštní kolonka pro nahlašování změn, kam zaměstnanec zapíše změnu, klidně může napsat, že od 1.7. nechce uplatňovat slevu na syna a je to vyřešené, žádné čestné prohlášení není potřeba. Platí ale, co je uvedeno výše.
Re: ukončení studia-prosím
Děkuji ale on mi není schopen říci,jestli nastoupil do zaměstnání..já nevím,jestli se přihlásil na ÚP nebo nastoupil do zaměstnání...proto jsem mu dala podepsat to prohlášení,že se vzdává slevy od 1.7...ptala jsem se ho mockrát a prý to neví.
Re: slevy uplatňovat nemusí
Pak by skutečně stačilo, aby to napsal přímo do prohlášení, tedy do té části změn, že od 1.7. neuplatňuje. A když to zjistí do příštího února, Vy mu tu slevu za červenec můžete uznat při ročním zúčtování, nebo si ji uplatní sám, pokud podává DP. Uplatnění slev je dobrovolné, nemusí se jej tedy nějak "vzdávat" prostě jen zanese změnu do prohlášení, ani nemusí psát, proč už neuplatňuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2008 14:22
Dobrý den,
prosím o kontrolu.Zaměstnanec mi přinesl kopii vysok.diplomu svého syna-inženýr s datem 18.6.2008.Podepsal mi čestné prohlášení,že od 1.7.08 neuplatňuje slevu na dítě.
Stačí mi tyto potvrzení k tomu,abych ve výplatě za červenec neuplatňovala slevu....
děkuji
zaměstnanec neví,od kdy se syn nahlásí na ÚP nebo jestli půjde pracovat...tak jsem to vyřešila čestným prohlášením...