Re: dopočet pojistného do minimální mzdy
pokud si vás (zam-tele) vybrala jako "hlavního", potom musíte spolupracovat i s tím druhým zam-telem - musí doložit přesné údaje a Vy budete muset společně se mzdou od Vás dopočítat odvod ZP a také odvést (nebude to asi jednoduché - zvlášť, pokud byste měli dřív výplatní termín než druhý zam-tel)
Právě že si nevybrala žádného, ale znám tu druhou paní účetní - tak jsem se to dozvěděla od ní.
...ještě si to ověřte na zdravotní pojišťovně - myslím, že by měla patřit mezi osoby pro které neplatí minimální vyměřovací základ - (tj.není nutné doplácet do min. mzdy a odvádí jenom z toho co si vydělá) má jedno dítě do 7 (nebo 2 do 15) a nechodí více jak na 4 hodiny do školky (nebo do družiny). Bára
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 8. 2008 14:32
Prosím o pomoc:
máme pracovnici, které 26.6.2008 skončila rodičovská dovolená (dcera má 4 roky- chodí do MŠ na 4 hod. do prázdnin) . Je u nás zaměstnaná na 1/2 úvazek. Dále je zaměstnaná na dohodu o pr.činnosti u jiné firmy. U nás má cca HM 5000,-- a u druhé firmy cca 1000,--. Úhrnem je to tedy cca 7000,-- a nedosahuje výše min. mzdy 8 000,--. Budu muset doplatit pojistné z rozdílu min. mzdy a součtu dosažných příjmů již z výplaty za měsíc červenec ? Za červen jsem to nedělala. A nevím, jak to nahodit do mezd (mám GORDIC). Děkuji za odpovědi.