Mzdy-uspořádání dokladů

• (neregistrovaný)

4. 8. 2008 14:50

Dobrý den - můžete mi jako praktici sdělit, zda je lepší mzdový list, prohlášení a další dokumenty mít ve složce u každého zaměstnance samostatně nebo je z nějakého hlediska lepší mít mzdové listy všech zaměstnanců pohromadě, růžové prohlášení všech také samostatně ve složce ...??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2008 15:03

Iva (neregistrovaný)

Re: Mzdy-uspořádání dokladů
      Vše zvlášť, protože na různé věci Vám přijdou různé kontroly, FÚ, OSSZ, zdravotka.
      Pouze u smlouvy mám různé personální věci, školení, zdravotní prohlídky apod.

• 4. 8. 2008 15:03

Katuška (neregistrovaný)

Re: Mzdy-uspořádání dokladů
      mzdové listy i prohlášení mám samostatně. Mzdové listy budou chtít kontroly z OSSZ a ZP, takže to pak nemusíte nikde lovit, stejně tak prohlášení nemusíte při ročním zúčtování tahat od každého zaměstnance z jeho složky. Ono nevadí, když máte vše ve složkách jednotlivých zaměstnanců, ale pokud jich je víc, je přehlednější mít to zvlášť (já mám 55 PP a spousty DPČ, takže mám zvlášť i přihlášky a odhlášky na PSSZ a ZP, i ELDP apod. Do osobní složky zakládám osobní doklady a kopie (výpis z OR, lék. posudek, životopis, ZL, smlouvy, mzdové výměry, BOZP, kopie průkazek ZP, čísla účtů apod.).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).