Re: Bohužel-chybně uvedená cena.
Běžně se stává, že objednané zboží z nějakého důvodu nepřijde, není skladem nebo cokoliv.... Ale když už jste na sebe prozradilo, že se jená o chybu, tak nevím.... dostal "potvrzovací e-mail"? Jestli ne, tak by se snad dalo říct, že objednávka nebyla přijata...
Re: Bohužel-chybně uvedená cena.
Možná by jste mohla zkusit § 49a. Jinak si myslím, že když mu napíšete, že zboží již za tuto cenu není - byl pouze jeden kus a ten je prodaný, tak fakt nevím co by Vám mohl. Objednávky se generují automaticky běžně, ale to ještě neznamená, že bude zboží dodáno. Třeba Quelle Vám pošle potvrzenou objednávku, ale za 2 měsíce Vám oznámí, že zboží již není. A žaluje je někdo? Myslím, že ne.
Občanský zákoník:
§ 49a
Právní úkon je neplatný, jestliže jej jednající osoba učinila v omylu, vycházejícím ze skutečnosti, jež je pro jeho uskutečnění rozhodující, a osoba, které byl právní úkon určen, tento omyl vyvolala nebo o něm musela vědět. Právní úkon je rovněž neplatný, jestliže omyl byl touto osobou vyvolán úmyslně. Omyl v pohnutce právní úkon neplatným nečiní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 8. 2008 18:59
Dobrý den, prosím pomozte mi. Při zadávání zboží do internetového obchodu, jsem udělala chybu a místo ceny 5990,- jsem napsala 3990,- , zákazník mi poslal objednávku a chce mě potrestat za chybu a trvá na dodání zboží v ceně, která je hluboko pod nákupní cenou. Jelikož jsem na mateřské a na vše sama, nemohu si toto velkorysé gesto dovolit. Mohu po právní stránce odstoupit v tomto případě od smlouvy? Po lidské jsem se již omluvila, ale to prý nestačí. Děkuji mnohokrát.