Re: Daň.doklad k přij.záloze - pohoda
Zcela jednoduše - v Interních dokladech zaúčtujete tento doklad následovně:
314AE/314AE - cena bez DPH
343AE/314AE - DPH
V konečné faktuře provedete přes "Přijaté faktury" - "Záznam" - "Zálohové faktury" odečet zálohy (pokud jí máte navedenou v evidenci přijatých zálohových faktur) pokud ne, tak jen mínusem odpočet zálohy ve travu ZD+DPH.
Doporučuji ale raději navést do přijatých zálohových faktur v navedení ZD+DPH včetně její úhrady a poté je vše ve vyúčtování jednodušší, pokud s tím nemáme dostatek zkušeností jak se to promítá, vyzkoušejte si to cvičně např. s datem 31.12. komplet celý příklad až do vyúčtování a uvidíte jak krásně se Vám to bude párovat a likvidovat. Když tak se ozvěte znovu. Zdenča
Ještě mě napadlo, já nevidím hned bankovní výpis, vždy s měsíčním zpožděním(zpracovávám doma účetnictví a klient vozí výpis později),tak jenom, když nebudu mít u zálohové fa vidět úhradu, ale budu mít v ruce daň. doklad k přijaté záloze, tak mohu přes interní doklad provést zápis. No a samozřejmě i do zálohových fa - v případě, že se mi dostane zálohová fa do ruky. Díky Hanka
Pokud bude mít v ruce daňový doklad, tzn.,že platba proběhla a na daňovém dokladu máte místo DUZP - datum přijetí platby. Takže vlastně si tento daňový doklad zadejte přesně do "přijatých zálohových faktur" - datum opravíte podle platby a zároveň tento daňový doklad o přijaté platbě zadejte do Interních dokladů s účtováním, jaké jsem Vám uvedla, a při konečné fakturaci si odečtete tuto zálohu i DPH z konečné faktury. Zkuste si v POHODE navést novou firmu - kde si tuto simulaci včetně úhrad zálohy a navedení jako konečné faktury provedete a podívejte se, jak Vám to naběhne do Hlavní účetní knihy a vytiskněte si to pro další případy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 8. 2008 19:12
Dobrý večer, prosím, zaplatili jsme zálohu a obdrželi daň. doklad k přijaté záloze. Jak zavést tento doklad do programu Pohoda a potom jak provést vyúčtování na konečném dokladu. Děkuji Hanka