Pokladna u poboček

• (neregistrovaný)

4. 8. 2008 21:38

Prosím o radu, když máme teď více poboček, všude jsou na prodejně kasy jednotlivých obchodníků (prodáváme počítač. věci) a všechny doklady se setkávají fyzicky nakonec u mě a já je pak rovnám dle datumů (na přeskáčku ze všech poboček, ale hlavně dle datumů) a zadávám do "ostré" pokladny. Účtujeme v money, ale zdá se mi to strašně krkolomné.Nemůžete se někdo prosím podělit o Vaše zkušenosti účtování v money u vícero poboček? Máme vzdálenou plochu.Děkuji za názory
    Olina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2008 1:19

xxl (neregistrovaný)

Re: Pokladna u poboček
      Pokud jde o řazení pouze podle datumů. nic nerovnejte, účtujte jak Vám doklady přijdou pod ruku. Každý program má možnost řadit údaje dle libovolného údaje - podle korun, podle dat, podle dokladů.
      Pokud někdo bude chtít výslovně podle dat, tak lze jednoduše seřadit a vytisknout.

• 5. 8. 2008 14:50

Iveta (neregistrovaný)

Re: Pokladna u poboček
      Pokud je potřeba mít kontrlolu nad pobočkami, tak se dá nastavit v programu Money střediska. Potom bych doklady nechala roztříděné dle středisek. Důležité je však kontrlolovat datumy, pokud již hrozí možnost stát se plátcem DPH, aby se nezapomněly zaúčtovat zavčas tržby - účtovat tedy hlavně pravidelně. Já si to přibližně řadím dle datumu, popřípadě účtuji souhrnně doklady stejného charakteru v pokladně za měsíc, jinak ale nevadí, pokud se doplní správně data - vystavení, uskutečnění, platby. Program Money i jiné programy mohou vše seřadit. Důležitá je podle mě číselná řada faktur vystavených a vystavených pokladních dokladů zákazníkovi nebo tržeb za den, pokud vystavovatel nepracuje na programu Money a až vy vše uvádíte do elektronické podoby, tak čísla faktur by měly být v souladu s číselnou řadou v programu.Účtuji na Money, tak se mi můžete ozvat v případě potíží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).